RAUHA JUMALAN KANSSA

Jeesus kuoli ristillä rakentaakseen rauhan Jumalan ja meidän välillemme. Nyt hän on taivaassa ylläpitämässä sitä rauhaa, sinua ja minua varten. Rauha, joka meillä on Kristuksen kautta Jumalan kanssa, erottaa uskomme kaikista muista uskonnoista.

Missään muussa uskonnossa, kuin kristinuskossa, ei ole ratkaistu synnin ongelmaa. Muissa synnin valtaa ei yksinkertaisesti ole murrettu. Sen tähden ei voi olla rauhaakaan: "Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra" (Jes.48:22). Meillä on Jumala, joka takaa meille rauhan antamalla synnit anteeksi. Juuri tämän vuoksi Jeesus tuli maan päälle: tuomaan rauhaa vaivatulle, pelokkaalle ihmiskunnalle.

Kuinka Jeesus ylläpitää Jumalan rauhaa minua varten? Hän tekee sen kolmella tavalla:
• Ensinnäkin Kristuksen veri poisti synnistäni kaiken syyllisyyden. Siksi Paavali sanoo: "Sillä hän on meidän rauhamme" (Ef.2:14). Jeesus hankki minulle rauhan verensä kautta.
• Toiseksi Kristus ylläpitää rauhaani ja iloani uskossa: "Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta" (Room. 15:13).
• Kolmanneksi Jeesus saa minut iloitsemaan pääsystä kirkkauteen: "Meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo" (Room. 5:2).
Yksinkertaisesti sanottuna rauha on pelon puuttumista. Elämä ilman pelkoa on täynnä rauhaa.
Noustuaan taivaaseen, Jeesus ei vain nauttinut Jumalan hänelle antamaa kunniaa. Hän meni Isän luokse säilyttääkseen vaivalla ansaitun voiton, jonka hän saavutti meille Golgatalla.

Vapahtajamme elää kirkkaudessa juuri nyt. Hän on kokonaan Jumala ja kokonaan ihminen, jolla on kädet, jalat, silmät ja hiukset. Hänellä on myös naulojen arvet käsissään ja jaloissaan, sekä haavan jälki kyljessään. Hän ei ole pannut pois ihmisyyttään. Hän on yhä ihminen, kirkkaudessa. Juuri nyt hän varmistaa ikuisuudessa sitä, ettei kukaan ryöstä meiltä rauhaa, jonka hän jätti meille lähtiessään maan päältä. Hän palvelee ylimmäisenä pappinamme. Hän huolehtii siitä, että hänen täällä maan päällä oleva ruumiinsa on täynnä rauhaa. Kun hän tulee takaisin, hän haluaa meidän olevan "rauhassa, hänen edessänsä" (2 Piet. 3:14).

Tehdessäni syntiä rauhani katkeaa kahdella alueella. Ensinnäkin omatuntoni vaivaa ja syyttää minua oikeutetusti. Toiseksi saatanan syytökset aiheuttavat pelkoa. Nämä kaksi asiaa ovat uskoakseni päällimmäisenä Kristuksen esirukoustyössä meidän puolestamme.

Minun ylimmäinen pappini ei anna omantunnolleni lupaa pitää minua vankinaan. Hän ei myöskään salli saatanan syyttää minua ilman vastustusta. Kristus puolustaa minua Isän kanssa kaikkia helvetin syytöksiä vastaan. Mikä on puolustaja? Se on yksinkertaisesti sanottuna "ystävä tuomiosalissa". Uskoville tämä ystävä tuomiosalissa on myös tuomarin poika. Hän on vielä meidän veljemmekin. Itse asiassa me olemme tuomarin perillisiä yhdessä hänen kanssaan.