JUMALA ON VANHURSKAUTEMME

"Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan; hän on hallitseva kuninkaana ja menestyvä, ja hän on tekevä oikeuden ja vanhurskauden maassa. Hänen päivinänsä pelastetaan Juuda ja Israel asuu turvassa. Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan; HERRA MEIDÄN VANHURSKAUTEMME" (Jer.23:5-6).

Jumala antoi profeetta Jeremialle ilmestyksen Jahve Zidkenu:sta (= Jumala on vanhurskautemme) kriisien aikaan, jotka olivat meidän päiviemme kaltaisia. Mitä tämä siis tarkoittaa käytännön elämässämme? Mitä on tämä vanhurskaus, jonka Herra hän on, ja kuinka me voimme tuntea ja ymmärtää Jeesusta tässä roolissa?

Paavali valaisee meitä Jumalan vanhurskauden määritelmästä muutamalla jakeella.
• "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi" (Room. 4:3).
• "Aabrahamille luettiin usko vanhurskaudeksi” (Room. 4:9).
• "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi" (Gal.3:6).
Jokainen näistä jakeista viittaa vain yhteen asiaan, mikä antoi Aabrahamille todellisen vanhurskauden: hän uskoi.

Lopuksi Paavali esittää Herran määritelmän vanhurskaudesta: "Mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle, ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää. Sen tähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi" (Room. 4:20 -22).

Raamattu ei voisi tehdä tätä asiaa enää yhtään selvemmäksi. Vanhurskaus on uskomista Jumalan lupauksiin, täysin vakuuttuneena siitä, että hän pitää sanansa.