KÄÄRMEIDEN KÄSITTELIJÄT

Et voi olla tehokas työntekijä Kristukselle, jollet ole valmis ottamaan siitä aiheutuvia riskejä. Jeesus varoitti käärmeiden kohtaamisen riskeistä.

Yritän sanoa tämän mahdollisimman hienovaraisesti, mutta Raamattu sanoo, että pahat ihmiset ovat kuin myrkyllisiä käärmeitä. Meidän tulee siksi olla käärmeiden käsitteljöitä. Mielestäni on merkittävää, että Raamattu nimittää saatanaa "vanhaksi käärmeeksi" (Ilm. 12:9). Kristus lupasi: "he nostavat käsin käärmeitä…" (Mark.16:18).

Jeesus sanoi: "Mene teille ja aitovierille ja pakota heitä tulemaan sisään" (Luuk.14:23). Valitusvirsissä varoitetaan: "Joka kuopan kaivaa, se siihen putoaa; joka muuria purkaa, sitä puree käärme. (Val.10:8)
Muurit ovat täynnä käärmeitä, mutta ihmistenkalastajina meille sanotaan: "kuka teistä on isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen?" (Luuk. 11:11).

Sielunvoittajille on luvattu: "...jos he juovat jotain kuolettavaa, ei se heitä vahingoita…" (Mark.16:18). Tämä viittaa siihen, että joku lähetti tai muu uskova juo vahingossa myrkkyä. Tähän Raamatun kohtaan on kätketty suurempi merkitys. Samoin kuin uskovat juovat Kristuksen verta – elämän virrasta, hänen jumalallista rakkauttaan ja ihanuuttaan, me tietämättämme juomme myös tämän maailman myrkkyä lähtiessämme saarnaamaan evankeliumia.

Me suodatamme paljon tämän maailman henkeä ja saamme samalla hengellistä elämäämme kuolettavia asioita. Ellemme ota vastaan Pyhää Henkeä suojelemaan, emme voi mennä syntisten luo. Et voi olla juomatta henkeesi joitakin näitä lausumattomia asioita. Sen sijaan, jos juot jotain kuolettavaa ajaessasi takaa käärmeitä Kristuksen voimassa, niiden myrkky ei vahingoita sinua. Herran alkaessa näyttää tätä totuutta minulle, menin kotiin rukoilemaan. Sain tuntea Pyhän Hengen tuulen virtaavan ruumiiseeni. Myrkky valui ulos ja pystyin nousemaan ylös puhdistettuna ja vahingoittumattomana.