KRIISEIHIN VARAUTUNEET

Kriisien yllättäessä meillä ei ole aikaa rakentaa itseämme rukouksessa ja uskossa. Ne, jotka ovat olleet Jeesuksen kanssa, ovat aina valmiita.

Eräs pariskunta kirjoitti työyhteisöllemme hengessä, josta heti huomasi heidän olleen Jeesuksen kanssa. Heidän 24-vuotias tytär oli ollut ulkona ystävänsä kanssa. silloin joku hullu kidnappasi heidät. Sitten mielipuoli tappoi heidän tyttärensä raa’alla tavalla.

Pariskunta oli shokissa. Heidän ystävänsä ja naapurinsa miettivät: "Kuinka kukaan vanhempi voisi selvitä tällaisesta tragediasta?" Kuitenkin vain tunnin sisällä Pyhä Henki oli tullut lohduttamaan yliluonnollisella tavalla murheen murtamaa pariskuntaan. Totta kai seuraavien kivuliaiden päivien aikana, nämä surevat vanhemmat halusivat tietää Jumalalta syyn tapahtumaan. Koko ajan he kokivat sydämessään jumalallista lepoa ja rauhaa.

Kaikki, jotka tunsivat nämä vanhemmat, olivat ihmeissään heidän rauhallisuudestaan. Tämä pariskunta oli valmistautunut kriisin varalle. He olivat tienneet kaiken aikaa, että Jumala ei antaisi tapahtua mitään, ilman suurempaa tarkoitusta. Kun nämä kauheat uutiset saavuttivat heidät, he eivät hajonneet palasiksi.

Itse asiassa, nämä vanhemmat ja heidän elossa olevat lapsensa alkoivat rukoilla tappajan puolesta. Saman kaupungin ihmiset eivät voineet hyväksyä sitä. Jumalinen pariskunta puhui ja opetti, että Jumala voi antaa voimaa missä tahansa tilanteessa. Kaupunkilaiset ymmärsivät, että heidän voimansa tuli vain Jeesukselta. Kohta he jo sanoivat tästä pariskunnasta: "He ovat ihme. Nämä ihmiset totisesti ovat Jeesuksen omia."

"Jumala on meidän turvamme ja väkevyytemme, apumme hädässä aivan vahva. Sen tähden emme pelkää, vaikka maa järkkyisi ja vuoret meren pohjaan vajoaisivat" (Ps.46:1-3).