TAIVAALLISELLÄ ISÄLLÄMME ON SUUNNITELMA SINUN VARALLESI

Jumala on edeltä käsin suunnitellut meille vapautuksen kaikista tulisista koetuksistamme. Käytpä läpi mitä hyvänsä, Jumalalla on suunnitelma räätälöitynä jokaiseen vaikeuteen. Se on sellainen suunnitelma, jota ei ihmismieli ikinä voisi luoda tai keksiä.

Mietipä vaikka israelilaisten kohtaamia hurjia koetuksia erämaassa. Ei ollut leipää, ei minkäänlaista ruokaa. Mille komitealle tai esirukoilijaryhmälle olisi tullut mieleen tällainen ajatus "Rukoillaan, että huomenna herätessämme on maa enkelien ruoan hiutaleiden peitossa - hunajan makuisten."

Jumalalla oli ihmeellinen, käsittämätön suunnitelma. Uskomatonta!

Ei ollut vettäkään. Kuuma erämaa kuivatti heidän huuliansa. Ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä hengissä, ihmisjärjellä ajatellen. Sadat tuhannet itkivät elämän ja kuoleman kriisin edessä.

Kuka olisi voinut kuvitella, kuinka Jumala pelastaisi päivän? Kuka olisi näyttänyt Moosekselle suurta kalliota ja sanonut: "Menepäs lyömään tuota kalliota, niin siitä alkaa virrata vettä"?

Jumalallapa oli suunnitelma, jonka hän oli luonut mielessään jo kauan ennen kriisiä.

Ajattele, kuinka he seisoivat Punaisen meren rannalla, edessä ylitsepääsemätön meri ja takana faaraon armeija aivan heidän kannoillaan. Mahdotonta! Toivotonta!

Eikö Jumalalla kuitenkin ollut suunnitelma valmiina kaiken aikaa?