ELÄMÄN KIRJA

Jumala on tallentanut jokaisen ihmisen jokaisen intohimon ja motiivin, jokaisen ajatuksen, sanan ja teon. Kaikki kristittyjen motiivit on viety ”muistojen kirjaan”, joka on Elämän Kirja ja tuomion päivään. Kristus on muistava kaikki, jotka ovat tässä kirjassa.

”Silloin myös Herraa pelkääväiset puhuvat toinen toisensa kanssa, ja Herra tarkkaa ja kuulee; ja muistokirja kirjoitetaan hänen edessänsä niiden hyväksi, jotka Herraa pelkäävät ja hänen nimensä kunniassa pitävät. Ja he ovat, sanoo Herra Sebaot, sinä päivänä, jonka minä teen, minun omaisuuteni. Ja minä olen heille laupias, niin kuin mies on laupias pojallensa, joka häntä palvelee”(Mal.3:16- 17).

Jos rakastat Jeesusta koko sydämestäsi ja olet hänen verensä puhdistama, silloin sinun nimesi on kirjoitettuna hänen muistojensa kirjaan. Tämän sanoman ei pitäisi tuottaa pelkoa. Sen pitäisi antaa sydämellesi suuren syyn iloitsemiseen, kun näet kaiken, mitä Jumala on suunnitellut niille, jotka rakastavat häntä!

On olemassa kirjoja, mutta vain yksi Kirja. Raamattu sanoo, että jokaisella on oma kirjansa, tallenne koko hänen elämästään maan päällä:

”Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan”(Ilm.20:11- 13).

Pahat ja jumalattomat tuomitaan sen mukaan, mitä noihin kirjoihin on kirjoitettuna, yksi kerrallaan kaiken maan Tuomarin edessä!

Raamattu sanoo, että jokaisella ihmisellä on tuolloin oleva ylösnousemusruumis. Syntinen saa ruumiin, joka on ”valmis häviöön” (Room.9:22). Vanhurskaille annetaan uusi ruumis, Herran ruumiin kaltainen! Kun tuomio on päättynyt, Karitsa nousee valtaistuimelleen ja johtaa laumansa ikuiseen paratiisiin.