JUURI OIKEAAN AIKAAN

Vuosia sitten, käveltyäni New Yorkin kaupungin katuja uupuneena ja väsyneenä niin sielultani kuin ruumiiltanikin, sain rauhaskuumeen. Jouduin lopulta kuudeksi viikoksi sairaalaan, ja kurkkuuni tuli tulehdus. En pystynyt nielemään, ja joskus oli vaikea hengittää. Painoni putosi alle 66,5 kilon. Koska en voinut matkustella, kaikki tuloni saarnavirasta pienenivät ja näytti siltä, että joutuisimme lopettamaan toimintamme Teen Challengissa.

Muistan rukoilleeni epätoivoisena: ”Herra, minä en kestä enää! Teen Challenge on sinun. Aion luottaa sinuun. Jos haluat tämän työmuodon loppuvan, se on sinun asiasi. Pyydän vain, Jumala sinua ottamaan tämän tulehduksen kurkustani.” Seuraavan tunnin aikana yskin kurkustani saksanpähkinän kokoisen lihaköntin.

Lähdin sairaalasta päivän parin kuluttua ja sain pian voimani takaisin. Ihmeekseni Teen Challenge oli pysynyt pystyssä! En tiedä, miten Herra sen teki, mutta ollessani sairas muut työntekijät alkoivat luottaa Herraan eivätkä vain katsoneet minun suuntaani. Sen Jumala siis tahtoi saada aikaan!

Rakas lukija, huolesi eivät ole ennalta näkemättömiä onnettomuuksia. Mitä ikinä olet käymässä läpi juuri nyt tai kuinka syvät kipusi ovat, Jumalalla on tiedossa kohde ja oikea aika.

Saatat ajatella, että paholainen pääsi sisään ja keskeytti Jumalan suunnitelman elämässäsi sanomalla: ”Anna kun minä”. Asian laita ei ole niin. Olet ehkä tehnyt jotakin typerää tai huolimatonta. Jos olet katunut, Herra voi panna suitset kaikelle, minkä piti vahingoittaa sinua, ja kääntää sen hyväksi.

Älä keskity menneisiin virheisiisi, käännä katseesi pois hirviöistä. Jumala lupasi korvata kaikki vuotesi, jotka syöjäsirkka on syönyt. Rohkaise itsesi näillä sanoilla ja anna niiden tulla elämäksesi ja toivoksesi: ”Jumala voi tehdä mitä vain. Hän ei ole unohtanut minua. Ei kukaan voi muuttaa hänen suunnitelmiaan. Näyttivät asiat kuinka huonoilta hyvänsä, hänellä on kaikki hallinnassaan!”