KOKO ELÄMÄN SUOSIO by Gary Wilkerson

Antaako Jumala suosionsa, siunaako hän runsaasti ja antaako armoaan nälkäisille, odottaville sieluille, niin kuin me löydämme Luukkaan ensimmäisessä luvussa mainittavan?

Enkeli ilmestyi Marialle ilmoittaakseen ihmeellisistä asioista, jotka tapahtuisivat tämän elämässä: ”Kuudentena kuukautena sen jälkeen Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret, neitsyen tykö, joka oli kihlattu Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria. Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: ’Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi.’ Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa.”(Luuk.1:26- 29).

Raamatun opettajat sanovat, että Maria oli hyvin nuori, teini-ikäinen. Kuvittele, kuinka kummalliselta tämä kohtaaminen mahtoi tuntua hänestä. Siinä on tavallinen tyttö tuntemattomasta kylästä ja suvusta. Sitten enkeli seisoo hänen edessään: ”Niin enkeli sanoi hänelle: ’Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus’ ”(Luuk.1:30 -31).

Maria oli epätietoinen kuulemastaan, mikä on hyvin ymmärrettävää. Hänellä oli kovin vähän vaikutusvaltaa eikä suuria odotuksia omalta elämältään, koska eli miesten hallitsemassa maailmassa. Hänen osanaan olisi vain olla hyvä vaimo ja äiti, ei sen enempää!

Monet meistä ovat Marian kaltaisia. Haluaisimme nähdä olosuhteittemme muuttuvan. Tahdomme nähdä sairaiden sukulaisten parantuvan. Kaipaamme huolestuttavan lapsemme löytävän elämäntarkoituksensa Kristuksessa. Toisaalta saatamme toivoa jännittyneen avioliittomme tulevan entiselleen, iloa täyteen. Marian lailla ajattelemme: ”Herra, elämäni ei heijasta lainkaan sinun suosiotasi. Minun pitää saada sinun valoasi siihen.” Miltä tuntuisi, jos kuulisimme taivaasta äänen sanovan: ”Sinulla on Jumala suosio”?

Rohkaise itsesi! Jumala etsii mahdollisuutta osoittaa suosiotaan sinua kohtaan, erityisesti, jos rukoilet Marian kanssa: ”Herra, haluan kirkastaa sinua elämässäni!”