LANNISTUMINEN by Gary Wilkerson

Lannistuminen voi estää, mutta se ei koskaan voi pysäyttää Jumalan suunnitelmaa voitoksi. Gideon taisteli sataa tuhatta vihollissotilasta vastaan kolmellasadalla miehellään ja voitti niin mahtavasti, että vain viisitoista tuhatta miestä jäi viholliselta eloon. Tämä voiton jälkeen jotkut hänen veljistään kysyivät häneltä: " ’Miksi teit meille sen, ettet kutsunut meitä, kun menit taistelemaan midianilaisia vastaan?’ Ja he riitelivät kovasti häntä vastaan”(Tuom 8:1).

Gideonin oman kansan jäsenet kyseenalaistivat hänen johtajuuttaan, päätöksiään, motiiveitaan ja tekojaan. Omat kaikkein lannistavimmat, sielua raastavimmat taistelumme eivät useinkaan tapahdu taistelukentällä, vaan uskovien yhteydessä. Joskus veljemme ja sisaremme sinkoavat syytöksiä meidän päällemme ja näyttävät löytävän hyvin paljon moitittavaa. Me odottaisimme näitä asioita vihollisiltamme. Siksi emme ole varuillamme ja yllätymme, kun omat veljemme syyttävät meitä raivoisasti.

Gideonia ei lannistanut, vienyt harhaan eikä vähentänyt hänen uskoaan kyseenalaiseksi joutuminen. Ei, hän jäi taistelemaan. Minusta on aivan ihanaa se, mitä hän teki: ” Niin hän sanoi heille: ’Mitä minä sitten olen tehnyt teihin verraten?’ ”(Tuom 8:2). Gideon sanoi syyttäjilleen: ”Mitä ovatkaan minun voittoni verrattuina teidän voittoihinne?” Hermostumatta ja alkamatta riidellä heidän kanssaan Gideon teki samoin, kuin Nehemia rakentaessaan muuria. Silloin tämän viholliset sanoivat: ”Tule heti alas. Me haluamme keskustella sinun kanssasi siitä, mitä teet”. Nehemia vastasi vihollisilleen: ”Ei minulla ole aikaa keskustella kanssanne. Minulla on tekemistä ja kiireistä sittenkin”( ks. Neh.6:1-9).

Raamattu sanoo, että Gideon tuli kolmensadan miehensä kanssa ”… Jordanille, meni sen yli... uuvuksissa takaa-ajamisesta”(Tuom 8:4). Gideon päätti mennä takaisin taisteluun vihollista vastaan. Hän meni yli virran ja palasi taistelemaan, niin kuin Jumala oli käskenyt. Kun täytät tehtävää, jonka Jumala on sinulle antanut, et ole lannistunut etkä välitä siitä, mitä toiset sanovat sinusta, kun sinun pyhä kunnianhimosi on täyttää Jumalan kutsua, pääset voittajaksi.

Seiso keskittyneenä taistelussasi, kutsumuksessasi ja Jumala antaa sinulle voiton!