USKOLLINEN PALVELIJA

Apostoli Paavali oli Jumalan uskollisimpia palvelijoita. Luulenpa, että Paavalin uskollisuuden takana oli kolme tärkeätä syytä: toivo, rakkaus ja pelko.

Paavalilla oli siunattu iankaikkisen elämän toivo, joka motivoi häntä uskollisuuteen. Hän myös rakasti Kristusta suuresti. 2 Kor.5:14:ssä hän sanoo: ”Kristuksen rakkaus vaatii meitä”, mikä tarkoittaa sitä, että hänen on pakko olla Jumalalle uskollinen. Paavalin uskollisuuden takana oli myös muuta: hän ajatteli pelolla sitä hetkeä, jolloin hänen pitäisi seisoa maailman Tuomarin edessä tuomiopäivänä!

Tänä päivänä useimmilla kristityillä on ainoastaan kaksi ensimmäistä syytä. Itse asiassa jokainen uskova pitää omanaan iankaikkisen elämän toivoa. Monet sanovat vakavissaan: ”Tiedän rakastavani Jeesusta koko sydämestäni.”

Kuitenkin tulevan tuomiopäivän todellisuus juuri tuottaa vakavia, jumalisia uskovia. Ne, jotka panevat sen pois mielestään, ovat tavallisesti kylmiä, huolimattomia ja suvaitsevia. Kuitenkin on edelleen totta, että piankin jokainen ikinä elänyt ihminen joutuu tulemaan tuomion paikalle Jeesuksen Kristuksen tuomittavaksi: ”Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa”(2 Kor.5:10). ”Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme” (Room.4:12).

Juuri tällä hetkellä legioonittain enkeleitä seisoo valmiina odottaen Jeesuksen käskyä koota maailman kaikilta kulmilta niin pahat kuin hyvätkin: ”Niin kuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa”(Matt.13:40).

Kaikki kaikkien aikojen rikkaat, kuuluisat ja valtaa pitäneet tuodaan hänen eteensä seisomaan: ”Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät … kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: ’Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?’ "(Ilm.6:15- 17).