ERITYISIÄ LUPAUKSIA ERITYISIÄ AIKOJA VARTEN

Kaikki kristityt yleensä luottavat Herraan. Me otamme haltuumme muutaman lupauksen, jotka sopivat koko Kristuksen ruumiille. Sellaisia ovat:

”En minä sinua hylkää enkä sinua jätä"(Heb.13:5).

”Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut”(Room.8:28).

”Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi; Herra antaa armon ja kunnian, ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat”(Ps.84:11).

Nämä tunnetut lupaukset ovat tuoneet suurta lohdutusta ja siunausta Jumalan kansalle kaikkialla maailmassa vuosisatojen ajan. Näiden lupausten lisäksi Jumala antaa kuitenkin tiettyjä lupauksia erityisiä, kovia aikoja varten. Meidän tulee tuntea ne ja ottaa niitä mukaamme, kun käymme uskalluksella armon istuimen eteen.

Puritaanit, joita Jumala siunasi runsaasti, sanoivat, että Herran jokainen lupaus on pyhä asia. He uskoivat, että meidän ei tulisi mennä Herran eteen vain yleisen uskon perusteella.

Kun Jumala käskee sinua käymään uskalluksella armon istuimen eteen saamaan armon tarpeisiisi, et voi mennä sinne vain yleisen periaatteen pohjalta. Sinä et voi sanoa vain: ”No niin Herra, sinä tunnet sydämeni. Anna minulle, mitä näet hyväksi.”

Se saattaa kuulostaa hyvältä, mutta Jumalalla on lupauksia elämämme erityisiin aikoihin. Hän tahtoo meidän tukeutuvan näihin lupauksiin sydämestämme, niin että saatamme seistä vahvoina ja varmoina Hänen kanssaan. Hän tahtoo meidän seisovan hänen istuimensa edessä täysi lohdutus, ehdoton varmuus sydämessämme eikä yhtään epäilystä!

Jos et kuule mitään Jumalalta, syynä siihen saattaa olla se, että olet antanut hänelle vain yleistä uskoa etkä ole tehnyt asiaasi tarpeeksi selväksi. Jumala sanoo: ”Tuokaa esiin riita-asianne, sanoo Herra, esittäkää todisteenne(Jes.41:21). Miksi minun pitäisi tehdä sinulle näin? Miksi minun pitäisi siunata sinua?” Hän tietää, tietenkin miksi, mutta hän haluaa, että sinäkin tiedät.