ISÄMME HUOLENPITO

En ole koko elinaikanani puhunut niin monen pelkäävän ihmisen kanssa kuin viimeisten kolmen kuukauden aikana. Amerikka on surkeasti pelon vallassa!

Rakentajat, liikekadun ammattilaiset, jälleenmyyjät, johtajat, asianajajat, pienyrittäjät sanovat kaikki samaa: ”Asiat ovat pahemmin kuin useimmat meistä tietävät. Ollaan menossa vielä pahempaan suuntaan!” Hurjastelemme hyvin vaikeita aikoja kohti.

Ei kukaan halua kuulla tällaisia uutisia, jotka ovat hyvin ahdistavia. Puritaaneilla oli sanonta:

”Mielihalumme ohjaavat arviokykyämme”. Me kaikki rakastamme maatamme ja omaa elämäntapaamme. Jos emme kohtaa kasvoista kasvoihin totuutta siitä, että maatamme kohtaavat vaikeat ajat, meillä ei ole luottamusta eikä uskoa, joita tulemme kyllä tarvitsemaan.
Ole varma siitä, että mikään tästä ei yllätä Jeesusta. Hän näki sen olevan tulossa. Hän, joka on laskenut kaikki päämme hiuksetkin ja puusta pudonneet varpuset, tiesi etukäteen, mitä hänen seuraajansa kohtaisivat viimeisinä päivinä.

Hän tiesi, mihin liittovaltion budjetin dollarit käytettäisiin. Hän tiesi myös, miten vuokrat ja verot nousisivat. Hän tiesi omiensa joutuvan YT-neuvotteluihin, heidän laskunsa, jopa heidän lastensa luvun. Kaiken tämän meidän siunattu Vapahtajamme tiesi, kun hän sanoi erityisesti meille Matteuksen 6:25- 33:ssa: ”Älkää olko huolissanne näistä asioista. Teidän Taivaallinen Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette ja hän pitää teistä huolen.”

Mitenkähän vaikeuksissa oleva uskova voi olla ajattelematta omaa fyysistä kuntoaan. Emme kuitenkaan saa kaventaa Jeesuksen lupausta. Hänen sanansa ovat iankaikkiset: ”Minä sanon teille...”. Itse asiassa voit ottaa nuo sanat suoraan Jumalan valtaistuinsalista tulleina ja sanoa Jeesukselle: “Nämä ovat niitä punaisella kirjoitettuja sanoja: ”Minä sanon teille, älkää ajatelko huolianne”.

Sulkekoon moni pankki ovensa tai kasvakoot työttömien pitkät jonot, meidän Herramme antaa linnuille niiden ravinnon, pukee niityn liljat ja antaa jokapäiväisen ruoan myös valtamerien kaloille”. ”Teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne.” (Matt.6:26). Mikään luotu ei kärsi Herramme tietämättä.

Vaikeat ajat eivät estä Isämme huolehtimasta meistä: ”Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?..”. Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, eikö paljoa ennemmin teitä, te vähäuskoiset? ”(Matt. 6:26, 30)