TODISTAJIA

Tuomiopäivänä Tuomari, Jeesus Kristus kutsuu esiin todistajansa, ja nämä todistavat joko sinun hyväksesi tai sinua vastaan.

Ensimmäinen todistaja on Jumalan oma sana: ”Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä”(Joh.12:48).

Silloin annetaan todiste jokaisesta saarnasta tai hengellisestä laulusta, mikä on koskaan kuultu, jokaisesta – raamatunkohdasta tai lentolehtisestä, joka on koskaan luettu. Jeesus sanoo: ”Niiniven miehet nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja tulevat sille tuomioksi; sillä he tekivät parannuksen Joonaan saarnan vaikutuksesta, ja katso, tässä on enempi kuin Joonas. Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle tämän sukupolven kanssa ja tuleva sille tuomioksi”(Matt.12:41- 42).

Kun sinä seisot Tuomarin edessä ja sinun kirjasi avataan, niiniveläisten joukko astuu esiin. Ne, jotka kuolivat Sodoman ja Gomorran kauhuissa astuvat esiin, niin kuin tyyrolaiset ja siidonilaisetkin. Nämä pahat kokoontuvat ympärillesi. He eivät ole uskoa korviaan, kun kuulevat niistä mahdollisuuksista, joita sinulla oli kuulla Jumalan Sanaa: Raamatut, radio, televisio-opetukset, todistajat, ystävät ja perhe.

Silloin he huutavat: ”Tämän miehen tuomion pitää olla kovempi kuin meidän. Kuinka hän on voinut hyljätä niin monet mahdollisuudet ja niin voimakkaan valon? Meillä ei ollut Raamattua, jatkuvasti muistuttamassa, ei toista mahdollisuutta. Hänellä oli ne kaikki.”

Jeesus sanoi, että sodomalaiset olisivat katuneet, jos he olisivat kuulleet edes pikkuriikkisen siitä evankeliumista, jota sinä olet kuullut. ”Sillä, jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet sinussa, olisivat tapahtuneet Sodomassa, niin se seisoisi vielä tänäkin päivänä”(Matt.11:23).

Saarnamiehet ja pastorit kutsutaan esiin todistajiksi: ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu”(Matt. 24:14).

Meidän paimenten tulee seisoa ja todistaa, että olet ollut Herran huoneessa, olet kuullut evankeliumin todistuksen. Meidän pitää vahvistaa kaiken maan Tuomarin edessä kuulemamme todeksi, joko sinun puolestasi tai sinua vastaan.