ENEMMÄN KRISTUSTA

"Mene, näytä itsesi papille… todistukseksi heille”(Luuk.5:14). Vuosiksi eteenpäin noilla kymmenellä parantuneella spitaalisella voisi olla voimallinen todistus. He saattaisivat elää puhuen siitä, kuinka Jeesus sanoi vain sanan ja paransi heidät: ”Kerran olin spitaalinen! Olin aivan yksin, ilman toivoa, likainen, mennyttä, kuolemaisillani. Sitten Jeesus tuli ja puhdisti minut. Olen nyt ollut terve kaksikymmentäviisi vuotta ja ylistän hänen nimeään!”

Kuulostaa tosi ihanalta. Ongelma vain oli siinä, että puhuivat miehestä, jota eivät tunteneet, Vapahtajasta, josta eivät tienneet mitään. He näkivät hänet vain kaukaa. He saattoivat kertoa, miltä hän näytti, miten hän puhui, kuinka hän käveli, mutta eivät koskaan päässeet lähelle häntä ja hänen sydäntään.

Oma murheeni kaikkien julistustyövuosieni aikana on ollut entisten narkomaanien ja alkoholistien uupuminen. He olivat saaneet elämäänsä ihmeellisen vapautuksen kauheista synneistä ja rikoksista. Jumala kutsui monet heistä julistamaan, mutta pastorit seurakunnissa vain pyysivät heitä todistamaan näyttävästi. Heitä imarreltiin ja rohkaistiin kertomaan oman menneisyytensä väkivaltaisista yksityiskohdista.

Nyt, monta vuotta myöhemmin, monet näistä entisistä riippuvaisuudessa eläneistä kertovat samaa: ”Viisitoista vuotta sitten olin parittaja. Elin prostituoitujen kanssa ja jouduin vankilaan kaksikymmentä kertaa. Eräänä päivänä joku kertoi minulle Jeesuksesta. Puhdistuin ja eheydyin.”

Rakas lukija, sadat sellaiset kallisarvoiset uskoon tulleet ovat nyt uupuneita, luopioita ja haaksirikkoisia. He eivät ole Kristuksen kaltaisia, heillä ei ole suhdetta Jumalaan, koska he elävät menneisyydessä, kertakokemuksessa. He eivät oikeastaan tulleet takaisin Jeesuksen luokse, eivät koskaan tulleet tuntemaan häntä tai päässeet lähelle hänen sydäntään.

Monet ihmiset ovat kysyneet, miksi Times Square Church’issä ei ole joka viikko kääntyneitä, jotka tulisivat todistamaan. Tosiaankin, näillä miehillä ja naisilla on kyllä ennen kuulumaton todistus. He vain haluavat enemmän kuin vain antaa sen vanhan, kuluneen todistuksen. Me haluamme heidän menevän eteenpäin Jeesuksen kanssa, pystyvän kertomaan tuoreesta, päivittäisestä vaelluksesta hänen kanssaan, siitä, mitä hän tekee heidän elämässään tänään!

Haluamme saada enemmän Kristusta!