VARASUUNNITELMIA KRIISITILANTEITA VARTEN

Ei väliä, kuinka levottomaksi maailma muodostuu, Jumalan kansa voi rentoutua ja pitää kiinni iloitsevasta tyylistään. Siksi, että Herra on luvannut sille aivan erityisen suojan, kun sitä tarvitaan.

Eikö Jumalalla ollutkin pelastussuunnitelma valmiina Israelin lasten varalle, kun maailma näki nälkää? Hän lähetti Joosefin edellä Egyptiin ja korotti hänet pääministeriksi. Hän täytti varastohuoneet viljalla, joka riittäisi koko nälänhädän ajaksi, ja toi sitten kansansa kävelymatkan päähän varastohuoneista ja ruokki heidän vatsansa täyteen.

Eikö Jumalalla ollut pelastussuunnitelmaa Elian varalle? Kansakunta oli taloudellisen tuhon partaalla, ja ruokaa oli vähän kovan nälänhädän tähden. Paha kuningas oli lisäksi luvannut löytöpalkkion hänen päästään, mutta Jumala laati pelastussuunnitelman Eliaa varten. Hän kätki hänet rauhalliseen puronnotkoon ja syötti häntä linnun tuomalla ruoalla. Tähän pelastussuunnitelmaan kuului myös tynnyri jyviä, jotka eivät loppuneet.

Mitä sanot Nooasta? Minkälainen yksityiskohtainen pelastussuunnitelma Jumalalla olikaan hänelle ja hänen perheelleen. Arkki, joka kantoi hänet ja hänen perheensä turvallisesti tulvassa kuolleen ja tuhoutuneen maailman yllä.
Ja Loot? Jumala lähetti enkelinsä vetämään henkilökohtaisesti hänet ja hänen lapsensa pois tuomion alaisesta Sodoman kaupungista. Jumalan kädet olivat sidotut, kunnes Loot olisi turvallisesti kaupungin ulkopuolella. Tämä merkitsi hänelle enemmän kuin työpaikan menettämistä, taloudellista romahdusta tai hallituksen kaatumista. Se oli Lootin yhteiskunnan täydellinen romahdus, mutta hän pelastui siitä turvaan.

Paavali todisti Jumalan pelastavan uudelleen ja uudelleen erilaisista vaaratilanteista. Apostoli joutui merihätään, varkaat ajoivat häntä takaa, hän joutui vankilaan, häntä syytettiin maanpetturuudesta, hänen tappamisekseen solmittiin salaliitto, ja kuitenkin joka tilanteessa Jumalan suunnitelma piti, ja hän pelastui.

Meilläkin on samanlainen pelastussuunnitelma, räätälöity erityisesti uskovia varten.

Älkäämme kyseenalaistako siitä mitään. Jumala vie meidät läpi kaikkien kriisien. Ei paholainen voi heittää Jumalan lasten eteen ongelmaa, josta Jumala ei veisi heitä turvaan. Ei masennusta, ei nälänhätää, ei työpaikan menetystä, ei sairautta, eikä mitään kärsimystä. Jumala pelastaa lapsensa, eikä ole mitään syytä pelätä. ”Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa" (Matt.6:34).