MYÖHÄISSADE

Sakarja 12:10 viittaa luvattuun myöhäissateeseen, joka edeltää lopullista elonkorjuuta. Herra odottaa kärsivällisesti, kunnes hänen myöhäissateensa on langennut tuottamaan lopullisen elonkorjuun!

Viime vuosisadan alkupuolella helluntailiike alkoi Kanadassa nimellä ”Myöhäissateen liikkeeksi”. Sitä kesti ehkä neljä- viisikymmentä vuotta. Tänä päivänä Myöhäissateen liikkeen seurakuntia on jäljellä enää vähän. Ihmiset, jotka olivat osallisina liikkeessä, olivat vakuuttuneita siitä, että kokivat Hengen suuren, viimeisen vuodatuksen. Monet sanoivat: ”Tämä on sitä”, mutta liike hävisi vähitellen. Monet muutkin samankaltaiset liikkeet ovat tulleet ja menneet. Miksi? Siksi, että ne eivät keskittyneet elonkorjuuseen.

Monet ns. Pyhän Hengen liikkeet hävisivät nopeasti, koska ne olivat ihmiskeskeisiä. Tärkeimpiä olivat lahjat, siunaus, eheytyminen, onnellisuus. Tanssiminen, nauraminen, riehuminen tai mikä muu Pyhään Henkeen yhdistetty ilmenemismuoto on pelkkää lihallisuutta, jos se ei tuota särkyneitä sydämiä, jotka ovat huolissaan kadotetuista ja pelastumattomista. Jos liike on todella Pyhästä Hengestä, se saa aikaan halua ja alttiutta saavuttaa kadonnut ja kuoleva maailma!

Jeesus sitoi elonkorjuun kadotettuihin sieluihin, kun hän sanoi: ”Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa" (Matt.9:38).

Kaikki Pyhän Hengen vuodattaminen keskittyy ehdottomasti tähän Jeesuksen rukoukseen. Jotkut herätykset on dokumentoitu aidoiksi sillä perusteella, että ne ovat olleet siunaukseksi suuressa sielujen elonkorjuussa. Aitoa herätystä ei voi olla siellä, missä ei saavuteta kadotettuja sieluja!

Mieti, mitä tapahtui Jooel 2:28 jakeen sanoman tuloksena. Helluntaina kolme tuhatta ihmistä pelastui yhtenä ainoana päivänä, ja heidän lukunsa lisääntyi päivittäin sen jälkeen. Nämä uskovat heitettiin sitten kaikkeen maailmaan todistamaan Jeesusta kadotetuille.

”Näin on hamaan siihen asti, kunnes meidän päällemme vuodatetaan Henki korkeudesta. Silloin erämaa muuttuu puutarhaksi”(Jes.32:15). Jesaja sanoo tässä: ”Kun Pyhä Henki tulee, hän tuottaa hedelmää elonkorjuuseen. Kadotettuja sieluja pelastuu joukoittain.”