JEESUKSEN TUNTEMINEN

Kun Jeesus ja apostolit olivat kohdanneet kymmenen spitaalista(ks. Luuk.17:11 -19), he varmaan söivät jotakin ja lähtivät matkaan kylän toiselle puolen. Yhtäkkiä he kuulivat meteliä takaansa. Kun he katsahtivat sinnepäin, he näkivät miehen juoksevan heitä kohti, huutaen ja heiluttaen käsiään! Joku opetuslapsista sanoi: ”Se on yksi noista kylän spitaalisista.” Kun mies tuli lähemmäs, he kuulivat hänen kuutavan: ”Kunnia Jeesukselle! Ylistys sinulle!”
Se oli samarialainen spitaalinen! Tultuaan Jeesuksen luo hän lankesi tämän jalkoihin ja puhkesi ylistämään ja kiittämään! Hänen sisimmästään kohosi palvonta elävän Jumalan Poikaa kohtaan: ”Sinä olet Jumalan Poika! Kunnia sinulle!”

Jeesus katsoi häneen ja sanoi: ”Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ne yhdeksän ovat?” (Luuk.17:17). Hän kysyi: ”Miksi vain sinä? Missä ovat ystäväsi, toiset, jotka minä paransin?

Rakas lukija, tätä Jeesus kysyy edelleen tänä päivänä! Ihmisjoukoista, jotka hän on parantanut ja eheyttänyt, vain jäännös on tullut takaisin! Missä siis ne muut ovat? He ovat samassa paikassa, johon yhdeksän parantunutta spitaalista päätyivät: kadotettuna seurakunnassa, uskonnon nielemänä.

Uskon Raamatun antamiin lukuihin. Jos nämä luvut Luukkaan evankeliumin kertomuksessa ovat tarkat, yhdeksänkymmentä prosenttia niistä, joita Jeesus on koskettanut, päätyvät takaisin samaan kuolleeseen ja kuivaan seurakuntaan. He eivät pääse Jeesuksen luokse, koska he ovat hukkuneet uskontoon.

Yhdeksän spitaalista halusi innokkaana jatkaa elämäänsä, perheidensä luona. He sanoivat: ”Haluan itsekunnioitukseni takaisin. Haluan jälleen mennä synagogaan ja opiskella Messiaan tulemusta.”

Sanot ehkä: ”Mitä vikaa siinä on? Eikö miehen kuulu pitää huolta perheväestään? Eikö Daavid kehota miettimään syvään Jumalan asioita? Eikö kristittyjen tule olla motivoituneita työskentelemään ahkerasti, tekemään juuri niin, kuin nuo yhdeksän spitaalista tekivät? Eikö Jeesus käskenytkin heitä menemään suoraan pappien luo?”

Kyllä, kaikki tämä on totta, mutta siitä tulee mitätön asia, jollet ensin tule tuntemaan Jeesusta.