TOISEN KÄDEN USKO by Gary Wilkerson

Jos olet uskova, joka valitsee istumapaikakseen toisen käden uskon, kirkossa käymisen vain mukavuutena, et paljon kohtaa vastustusta viholliselta. Sen sijaan, jos olet päättänyt elää Jeesukselle, jos sinulla on näky tuskaisista, kadonneista ja Kristuksen ruumiista, saatana kyllä heittää päällensä koko asevarastonsa. Matkasi on täynnä koetuksia ja vaaroja, jotka järisyttävät sieluasi.

Paavalin matka Roomaan, sellaisena niin se on kuin Ap.t. 27:ssä, kuvaa sitä, miten muutamat meistä suhtautuvat saatanan töytäisyihin. Kun Paavalia kuljettanut laiva pääsi ensimmäiseen etappiinsa, luemme: ”Ja koska satama oli sopimaton talvehtimiseen, olivat useimmat sitä mieltä, että heidän oli sieltä lähdettävä, voidakseen ehkä päästä talvehtimaan Foiniksiin”(Ap.t.27:12).

Paavali vastusti tätä ratkaisua, ei vain siksi, että pidensi heidän matkaansa Roomaan, vaan myös koska Pyhä Henki varoitti häntä siitä. Kuitenkin se näytti sillä hetkellä mukavimmalta vaihtoehdolta. Myöhemmin laiva joutui vaikeuteen, joka melkein vei heidän henkensä.

Korostan tätä, koska monet uskovat päättävät ”mennä talveksi Foiniksiin” kohdatessaan vastuksia tehtävässään. Varmasti me kaikki tarvitsemme lomaa saadaksemme virvoitusta ainaisesta toisille julistamisesta. Tarkoitan nyt jotakin muuta, sitä tilaa, jolloin sydän sanoo: Ota tehtäväsi vähän rennommin. Vetäydy omiin oloihisi ja katsele vähän ympärillesi.”

Kun uskova tekee näin, hän joutuu usein kokonaan pois kurssiltaan. Heidän tehtävänsä ei silloin ole enää Kristus, vaan laivasta huolehtiminen, ja merkitsee sen ohjaamista pois myrskystä. Itse asiassa he vetäytyvät vastustamasta vaikeuksia, joita on heitetty heidän päälleen.

Nämä uskovat eivät tiedä, että heiltä on ryöstetty korkea kutsumus. Tämä ei ole pikku asia Jumalan silmissä. Jos purjehdin Rooman sijasta Foiniksia kohti, se tarkoittaa, ettei kukaan mene Roomaan täyttämään sitä tehtävää, jonka Jumala antoi minulle. Laivaa huolletaan ja pidetään kunnossa, mutta ironista on, että laivan tehtävää ei suorita kukaan.

Mukavuus ja lepo eivät ole tärkeitä valtakunnan asialle. Elämä valtakunnassa sanoo: ”Elämäni ei ole omani. Minut on ostettu kovaan hintaan. Jeesus ohjaa minua kaikessa ja hän antaa minulle kaiken tarvitsemani armosta, jotta voin suorittaa tehtävän, tulkoon millaista vastustusta hyvänsä.