HERÄTKÄÄ MIELELTÄNNE

”Tämä on jo toinen kirje, jonka minä kirjoitan teille, rakkaani, ja näissä molemmissa minä muistuttamalla herätän teidän puhdasta mieltänne”(2 Piet.3:1). Pietarin sanoma nykyisen maailman loppumisesta ja uuden maan alusta on tarkoitettu herättämään meissä toivoa ja pitää meidät irrallaan tästä maailmasta.

Tämä totuus on tarkoitettu ”herättämään meidät mieleltämme”: ”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat”(2 Piet. 3:11). Kaikki, mitä ihmisillä on arvokasta, kaikki heidän elämäntyönsä sen hyväksi, on hajoava yhtäkkisessä palossa.

Yritä kuvitella sitä: kaikki Wallstreetin yhtiöt, kaikki suuryhtiöiden toimistot, kaikki pankit, kaikki tietoliikennekeskukset, mennyttä! YK häviää olemattomiin. Valtion ja liittovaltion hallintorakennukset palavat poroiksi. Fort Knox ja kaikki sen kulta katoaa. Ei ole enää tehdasalueita, pilvenpiirtäjiä, siltoja, tunneleita, lentokoneita, junia. Ei edes tuhkaa jää jäljelle! Jumalan sanan sanoo selvästi, että kaikki nämä ”kuumuudesta hajoavat” (2 Piet. 3:10).

Kreikan hajoamista tarkoittava sana tässä on ”irrota, hajota ja sulaa”. Toisin sanoen, Jumala aikoo hajottaa juhlijat! Hän aikoo temmata ihmisiltä pois kaiken, mitä he himoitsevat, ja sitten sulattaa sen kovassa kuumuudessa.

Haluan jakaa sinulle totuuden, joka auttaa sinua ymmärtämään, miksi sinua ei koskaan täysin hyväksytä maallisissa työpaikoissa, jos olet antautunut Jeesukselle. Olkoon työpaikkasi pankissa, koulussa, kadunlakaisijana, missä hyvänsä, joudut kokemaan paljon syrjintää, aliarvioimista ja väärinymmärrystä. Saat vain vähän kiitosta siitä, mitä olet tehnyt. Sinua vainotaan, ivaillaan, sinusta puhutaan takana. Tajuat, ettet koskaan kuulu näiden ”kavereiden ja tyttöjen” joukkoon. Niinpä et koskaan koe oloasi mukavaksi tai turvalliseksi. Miksi on näin?

Onko se kaikki Herran aiheuttamaa? Hän sallii sen, jotta emme kiintyisi tähän välinaikaiseen, muuttuvaan maailmaan. Monet uskovat tottuvat liikaa tämän maailman mukavuuksiin ja lopulta kääntyvät pois Herrasta. Menestys, hyväksyntä ja tunnustus saavat tilan heidän sydämissään ja mielissään.