MAAILMANLOPUN IKÄVÖIVÄÄ TOIVOMISTA

Usko tai älä, Pietari sanoo, että meidän tulee vakavasti toivoa nykyisen maailman loppumista. Saatat sanoa: “Tuo kuulostaa ironialta!” Kuitenkin apostoli kirjoittaa ikävöiden odottavansa tämän pahan maailmanajan loppumista: “Teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!”( 2 Piet.3:12).

Tämä ei tarkoita, että meidän tulee huutaa tuhon tullessa ilosta: ”Katsokaa, nyt kaikki palaa!” Ei, Pietarin sanojen on tarkoitus tukea meitä. Milloin ikinä lannistumme tässä elämässä, meidän tulee iloita: ”Kaikki tämä palaa kuitenkin savuna ilmaan!”

Tämän totuuden on myös määrä ”herättää meitä valvomaan”, minkälaisia ihmisiä meidän tulisi olla. ”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa”(2 Piet.3:11).

Iloitsetko, kun luet näitä rivejä tulevasta suuresta tuhosta ja loistavasta uudesta maailmasta, jossa vanhurskaus asuu? Ehkäpä sen sijaan huudat: ”Oi, Jumala, uskon sen, mitä sanasi sanoo. Uskon, että eräänä päivänä lähetät tulesi sulattamaan tämän synnin kiroaman maailman. Uskon, että uusi, pyhä maailma on tulossa. En kuitenkaan usko, että olen tarpeeksi hyvä kaikkeen pyhään keskusteluun ja jumalisuuteen. En usko yltäväni tasoon, josta Pietari kirjoittaa. Pelkään, etten pääse mukaan.”

Rakas lukija, minulla on loistavia uutisia sinulle: Voin näyttää sinulle ilman minkäänlaista epäilyksen varjoa, että Jumala tahtoo säästää sinut tulevaan maailmaansa. Tarvitset sydämeesi hänen elämää antavan totuutensa kannattelemaan sinua, kun vihollinen tulee sinua vastaan tulvan tavoin.

Herra on luvannut sinulle:

”Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti”(Ps.121:7- 8).

”Sillä Herra rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa; heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattomain siemen hävitetään”(Ps.37:28).

”Te, jotka Herraa rakastatte, vihatkaa pahaa. Hän varjelee hurskasten sielut, jumalattomien kädestä hän heidät pelastaa”(Ps.97:10).

”Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.

Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä”(1 Tess.5:23- 24).