ANNA TÄYTTÄÄ ITSESI PYHÄLLÄ HENGELLÄ!

Vanhassa ja Uudessa Testamentissa Pyhä Henki lankesi ihmisten päälle mitä epätavallisimmilla tavoilla. Kansa alkoi ylistää häntä uusilla kielillä, kun Pyhä Henki otti täyden hallinnan.

Helluntaina hän tuli tuulispäässä. Tuli lankesi! Kun Pyhä Henki tulee alas, kaikki järkkyy. ”Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti”(Ap.t. 4:31).

Johannes Kastaja saarnasi: ”Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi, jonka kengänpaulaakaan minä en ole kelvollinen päästämään; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella”(Luuk.3:16).

Rakas lukija, Raamattu tekee hyvin selväksi: Kun Jeesus tulee sinun luoksesi, hän haluaa kastaa sinut Pyhällä Hengellä ja tulella! Pyhä Henki tuo tulen, punaisen, kuuman, Jeesuksen kuluttavan rakkauden. Miksi niin monet uskovat ovat kuumia yhden minuutin ja seuraavana hetkenä kylmiä, koskaan täysin antautumattomina ja myytyinä Jeesukselle! Onko se siksi, että he kieltäytyvät antamasta Jeesuksen kastaa heidät Pyhällä Hengellä!

”Ja kun hän [Pyhä Henki] tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ”(Joh.16:8). Voisiko olla, että nämä uskovat eivät vakuuttuneet, koska Pyhää Henkeä ei ollut kutsuttu ottamaan oikeudenmukaista paikkaansa heissä? Hän on Jumalan putkisto. Hän ilmaisee kaiken, mikä ei kelpaa Kristukselle. Hän myös saattaa meidät synnintuntoon ja vahvistaa meitä luottamaan hänen sanaansa! Tässä hän totisesti tulee meidän Lohduttajaksemme, koska hän vakuuttaessaan meidät synnistä, antaa meille myös voiman hyljätä sen. Siinä on todellinen lohdutus!

Pyhä Henki ei koskaan tee sinusta typerältä näyttävää, mutta hän saattaa tulla yllesi sellaisella tavalla, että syntiset voivat ajatella sinun olevan juovuksissa. Hän ei ole tervetullut moniin seurakuntiin, koska hänen ajatellaan olevan liian äänekäs, liian hämmentävä, liian ennalta arvaamaton!