MUUTOKSESTA VOITTOON by Claude Houde

"Simon, Simon, katso, saatana on tavoitellut teitä valtaansa, seuloakseen teitä niin kuin nisuja; mutta minä olen rukoillut sinun puolestasi, ettei sinun uskosi raukeaisi tyhjään. Ja kun sinä kerran palajat, niin vahvista veljiäsi" (Luuk.22:31- 32).

Jeesus kiinnitti profeetallisen katseensa Pietariin ja näki jotakin kauhistavaa. Hän näki Pietarin kieltävän hänet ja pilkkaavan hänen nimeänsä todistaakseen, ettei vaeltanut Kristuksen kanssa. Jeesus näki vilauksen välittömästä tulevaisuudesta, saatanan ansasta ja tarkoituksesta, kun hän näki Pietarin itkevän katkerasti, pakenevan ja jättävän kaiken palatakseen kalastusveneelleen. Pietari meni menneisyytensä verkoille, lannistumisen ja epätoivon syvään tilaan. Saatana on tavoitellut teitä valtaansa, seuloakseen teitä niin kuin nisuja; mutta minä olen rukoillut sinun puolestasi.

Jeesus näki pimeän, demonisen, synkän ja tuhoavan uhan leijuvan Pietarin yllä. Hän näkee ja tietää, mikä voisi tuhota meidät. Hän on Alfa ja Omega, olemassaolomme ensimmäinen ja viimeinen sivu. Meidän tekomme, salaisuutemme ja epäonnistumisemme eivät koskaan hämmästytä tai inhota häntä. Hän ei koskaan ”huomaa” meistä mitään. Hänellä on kaikki tieto, kaikki rakkaus, ja hän ei koskaan lannistu eikä hylkää meitä tai tulevaisuuttamme.

Jeesus ei ole naiivi, ei mikään suloinen ”mamma”, jota joskus sokaisee epärealistinen rakkaus, ”vauvaansa” kohtaan. Se panee hänet menettämään kaiken selkeyden ja objektiivisuuden. Ei, päinvastoin, Jeesuksella on jumalallinen ja vapauttava kyky nähdä elävästi Pietarin elämän pahimman uhan. Hän kuitenkin myös rukoili tämän puolesta. Hän näki ennalta, yliluonnollisesti, Herran Hengen ollessa hänen yllään, että vain viisi päivää myöhemmin, Helluntaipäivänä, Pietari seisoisi kiihkoilevan ja sekasortoisen kansanjoukon keskellä ja puhuisi sanoja, jotka kirjaimellisesti synnyttävän seurakunnalle! ”Ja kun sinä kerran palajat, niin vahvista veljiäsi".

Jeesus näki Pietarin jo muuttuneena voittajaksi, itkusta ylistykseen, kieltämisestä vapautukseen, heikkoudesta uskoon, jumalanpilkasta siunaukseen, rauniosta herätykseen ja melkein kuolleesta arvovaltaan ja päämäärään. Näin Jeesus näkee sinutkin! Hän ei koskaan näe vain, kuka olet ollut tai olet nykyään. Hän näkee, mitä sinusta tulee uskon kautta häneen. Hän tietää, mitä sinua varten on valmistettuna näkymättömässä maailmassa. Hän tahtoo meidän oppivan näkemään itsemme, niin kuin muutkin, uskon ulottuvuuden kautta.


__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän onnistuneita protestanttisia seurakuntia.