HÄN EI PYSTYNYT VOITTAMAAN JUMALAN POIKAA

”Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää. Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua; ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi”(Ilm.12:1-4).

Saatana tiesi, että Vanhan Testamentin jäännöksestä olisi syntymäisillään uusi, uskomaton kirkko, kirkastunut ruumis. Niin paholainen julisti taas kerran sodan, järkeillen, että hän voisi käydä taistelun omalla maaperällään, maassa.

Tämä Raamatunkohta viittaa saatanan tietäneen, ettei hän pääsisi käsiksi Marian kohdussa olevaan lapseen. Niinpä hän päätti tuhota Kristuksen, heti kun tämä olisi syntynyt. Hän siis kokosi kaikki demoniset joukkonsa Betlehemin ympärille, lähetti petoksen henkiä sokeuttamaan kirjanoppineet, papit ja farisealaiset. Sitten hänen oma henkensä meni kuningas Herodekseen, vallaten hänet. Jos saatana ei voinut tappaa Kristusta itseään, hänellä ainakin olisi oma mies valmiina toimimaan hänen puolestaan.

Herran taivaalliset enkelijoukot vartioivat lasta, niin että saatana ei voinut koskea häneen. Paholainen joutui odottamaan uutta tilaisuutta kolmekymmentä vuotta nielläkseen Kristuksen. Hänen seuraava mahdollisuutensa tuli aivan Jeesuksen toiminnan alussa, kun Pyhä Henki julisti hänet Messiaaksi. Silloin saatana johti Kristuksen erämaahan kiusattavaksi, mutta Jeesus voitti hänet siinäkin taistelussa. Jumala suojeli Poikaansa lähettäen enkeleitä palvelemaan häntä hänen ruumiillisen heikkoutensa aikana.

Paholainen yritti viimeisen kerran tuhota Kristuksen. Tällä kertaa hän siirsi joukkonsa paikoilleen voidakseen tappaa Jeesuksen ristiinnaulitsemalla ja heittämällä hänet hautaan. Hän lähetti demonisia henkiä kiihottamaan väkijoukkoa, meni pappien, sotilaiden ja poliittisten johtajien sekä väärien todistajien ruumiiseen. Lopulta saatana ajatteli, että nyt olisi hänen valtansa hetki. Nyt hän alkaisi täyden sodan.

Tiedät tämän tarinan lopun: Ylösnousemuksen päivä oli saatanalle nöyryyttävä tappio. Kun Jeesus nousi taivaaseen, hän pääsi lopullisesti pois paholaisen ulottuvilta. ”Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö”(Ilm.12:5). Koko helvetti järisi, koska saatana oli joutunut tappiolle taas kerran. Vaikka hän käytti kaikkia voimiaan, hän ei silti pystynyt voittamaan Jumalan Poikaa.