VASTUSTA JA UUDISTU

Jos kysyt uskovalta, miten hän taistelee paholaista vastaan, hän varmaan siteeraa Jaak.4:7:ää: “Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee”. Mitä Jaakob tarkoittaa vastustamisella ja, kuinka meidän tulee vastustaa saatanan voimaa?

Kun olet yksin rukouksessa Jumalan kanssa, olet täysin immuuni paholaisen konsteille. Niinpä juokse uskossa hänen valtaistuimensa eteen, huuda häntä avuksi ja seiso Kristuksen veren voimassa.

Apostoli Johannes kirjoittaa: ”Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä”(Ilm.12:14).

Uskon noiden kotkansiipien, joista Johannes tässä kirjoittaa, olevan Jumalan sanan Vanha ja Uusi Testamentti. Kun paholainen tulee meitä vastaan, pystymme lentämään hänen ylitsensä Jumalan sanan siivillä paikkaan, jossa Jumala ravitsee meitä.

Apostoli Paavalikin käyttää sanaa ravita, kun hän kirjoittaa ”joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla”(1 Tim.4:6). Kreikan sana ravita tässä kohdassa tarkoittaa opettaa. Paavali puhuu siitä, että koulutamme itseämme Raamatulla, Jumalan tuntemisen sanalla.

Jeesus on tässä esimerkkinämme. Kun hän vastusti kiusausta Jumalan sanalla, paholainen pakeni. Miksi? Siksi, että totuus paljasti saatanan ja pani hänet häpeään. Hebrealaiskirje sanoo, että kaikki, jotka panivat luottamuksensa Jumalan sanaan ”uskon kautta kukistivat valtakuntia, pitivät vanhurskautta voimassa, saivat kokea lupauksien toteutumista, tukkivat jalopeurain kidat”(Hebr.11:33). Me kukistamme helvetin vallat seisomalla Jumalan sanan päällä.

Kun siis kuulet leijonan ärjyntää, lankea kasvoillesi Isän eteen. Upottaudu hänen sanaansa ja hänen kotkansiipensä kantavat sinut kaikkien ylitsepääsemättömien kiusausten tulvien poikki.

”Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy”(Jes.40:31).