PERINTÖNI by Gary Wilkerson

Jaakob, Iisakin poika, paini Jumalan kanssa suuren osan elämäänsä. Jo äitinsä kohdussa, kun hänen veljensä oli syntymässä esikoisena, Jaakob tarttui Eesauta kantapäästä ja yritti vetää hänet takaisin kohtuun. Miksi? Siksi, että Jaakob halusi olla ensimmäinen, hän paini siunauksesta (ks. 1 Moos. 25:24- 26).

Sinä tunnet tarinan siitä, kuinka Jaakob lahjoi veljensä keitolla (1 Moos. 25:29- 34) ja sitten petti isänsä antamaan hänelle, oikeuden mukaan Eesaulle kuuluneen siunauksen (1 Moos. 27:27 -29). Jaakob oli mies, joka koki sisällään aina tyhjyyttä ja siunauksesta osattomuutta. Hän ei tuntenut Jumalan suosiota itseänsä kohtaan ja kulutti elämänsä tuhlaten aikansa ja voimansa saadakseen sen, jonka oli jo saanut. Hän paini jatkuvasti, paini Jumalan kanssa… miksi? Voit kuulla hänen sanovan kerran toisensa jälkeen: “Siunaa minut, Herra! Anna minulle perintöni.”

Jumalan kanssa painiminen saattaa meidät joskus menettämään juuri sen siunauksen, jonka hän on valmistanut meille. Meidän pitää rauhoittua lepoon ja sanoa: ”Jumala en välitä siitä, mitä ympärilläni tapahtuu, minä haluan luottaa sinuun”.

Muistatko sen painin, jonka Jaakob kävi Jumalan kanssa? Enkeli laskeutui taivaasta, ja taistelu jatkui koko yön. Raamattu sanoo, että Jaakob paini Jumalan kanssa ja voitti (1 Moos.32:23- 30).

Jumala sanoi Jaakobille: ”Anna olla, Jaakob. Taistelu on ohi. Olet koko ikäsi paininut saadaksesi siunauksen, jonka olen jo antanut sinulle. Olen antanut sinulle perintöni, rakkauteni, armoni ja voimani. Olen antanut sinulle kaiken, mitä tarvitset oman rikkauteni mukaan kirkkaudessa. Lopeta siis painiminen. Ota se vain vastaan uskossa ja vaella kuuliaisena minun kanssani. Tee kuten isäsi teki, kuten Aabraham teki ja näet Jumalan siunauksen elämässäsi.” Lopulta Jaakob luotti Jumalaan.

Jumalan haluaa antaa sinulle mielisuosiotaan ja vahvistaa sinun hengellistä elämääsi. Hän tahtoo sinun hengellisen ymmärryksesi olevan niin selvän, että teet viisaita päätöksiä, jotka johtavat siunaukseen elämässäsi. Muista, että Jumala tahtoo siunata sinua!