ANTAVA ELÄMÄby Gary Wilkerson

Isän luontoa on antaminen. Lapsi, joka kasvaa antavassa kodissa, oppii jakamaan, ja Jeesuksella on Isänsä antava luonto. Nyt Jeesus kutsuu meitä viemään eteenpäin perheen nimeä antavalla elämällä.

Jotta pystyisimme tähän, Kristus antaa meille vahvan kuvan Viimeisellä Aterialla. Hän nostaa leivän ja viinin ja sanoo: "Ottakaa, tämä on minun ruumiini". Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille; ja he kaikki joivat siitä”(Mark.14:22- 23). Huomaa, mitä Jeesus tekee leivälle: Hän siunaa, murtaa ja antaa sen. Tehdessään näin Kristus osoittaa meille, miltä eteenpäin vuodatettu elämä näyttää. Se on siunattu. Se on murrettu. ja se annetaan eteenpäin. Sellaiselta se näyttää elävän Jumalan poikana tai tyttärenä.

Keskeinen ero tavallisen itsestään huolehtivan ihmisen ja sen välillä, joka on löytänyt elämän tarkoituksen, on vuodattaa itsensä toisille. Kristuksessa meitä on kutsuttu siirtymään elämässämme ”saamisesta” ”antamiseen”. Jeesus antaa voimaa tähän muuttumiseen Hengessä, korvaten maailman hengen omalla Jumalan Hengellään. Hän sanoo meille: ”Te olette siunatut minussa, ja nyt teidän on tarkoitus antaa tuota siunausta eteenpäin.”

Tämä on ihanaa teologiaa, mutta muuttuminen on elämämme vaikein asia. Muutaman viime vuoden aikana ostetuimpia kirjoja ovat olleet ne, jotka ovat keskittyneet elämän ”saavaan” puoleen. Niiden keskeinen teema on, kuinka Jumala haluaa siunata lapsiaan. Tiedämme, että se on totta Jumalasta, koska Hänellä on antava luonto. Hän haluaa avata meille taivaan ovet ja vuodattaa kaiken meille varaamansa. Hän todella haluaa siunata avioliittomme, terveytemme, taloutemme. Niinpä nämä eniten ostetut kirjat ovat ansainneet paikkansa. Tunnustan myös saaneeni apua niistä.

Jotakin kuitenkin puuttuu näistä kirjoista. On olemassa jotakin parempaa kuin siunattu elämä, jossa saadaan. Se on murrettu antamisen elämä. Saava elämä on helppo, antava elämä vaikea, mutta palkitseva.

Muista, Hän siunasi, mursi ja antoi eteenpäin. Usein prosessi katkeaa heti ensimmäisen askeleen jälkeen. Monet uskovat eivät pääse ohi siunauksen osan. He eivät salli elämänsä murtuvan Jumalan edessä, niinpä he eivät koskaan saavuta viimeistä askelta: antamista. Näin he eivät koskaan näe Jumalan tarkoituksen täyttymistä siunauksena itsessään.