MIKÄ ON YLÖSNOUSEMUKSEN MERKITYS? by Gary Wilkerson

Melkein jokainen uskova voi sanoa sinulle: “Jeesus kuoli minun syntieni tähden.” Yllättävää on, että vain harvat osaavat kertoa, mitä Hänen ylösnousemuksensa merkitsee heidän jokapäiväisessä elämässään. He tuntevat jotkut määrätyt kohdat siitä, miten Jeesus kuoli ja nousi jälleen. He eivät kuitenkaan tiedä tarpeeksi voidakseen sovittaa Jumalan voimalliset totuudet tapaansa elää ja uskoa. Se juuri erottaa meidät maailmasta.

Kristuksen ylösnousemuksella on radikaaleja seurauksia, ei vain iankaikkista, vaan myös maan päällä elettävää jokapäiväistä elämää ajatellen. Mikä on ylösnousemuksen tarkoitus? Useimmat meistä yhdistävät sen iankaikkiseen elämään, ei täällä maan päällä elettävään jokapäiväiseen elämään. Miten tärkeä ylösnousemus on meidän avioliitollemme, työpaikallemme, perheellemme? Kuinka se vaikuttaa elämään, jossa on päivittäin lukemattomia viestejä tai harmillisia asioita, tehtäviä, velvollisuuksia, vaatimuksia?

Paavali muistuttaa, että Kristuksen kuolema, hautaaminen ja ylösnousemus ovat kaikkein tärkeimpiä. ”Meidän tähtemme, joille se on luettava, kun uskomme häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme, joka on alttiiksi annettu meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden”(Room.4:24 – 25, kursiivi kirjoittajan). Mitä Paavali tarkoitti sanoessaan, että Jeesus herätettiin kuolleista, jotta meidän voitaisiin vanhurskauttaa?

Vanhurskautuksella on osansa elämän uudistuksessa. Ilman sitä olisimme muuttumattomassa synnin ja anteeksiantamuksen kehässä. Mieti, miten paljon synti painaa käytännöllisesti meidän elämäämme. Kuinka monta kertaa olet maannut yöllä saamatta unta, kun murehdit jonkin kauhean sanasi tai tekemäsi asian tähden? Häpeä, syyllisyys ja tuomio kulkevat yhdessä jokapäiväisen elämän kanssa. Emme pääse niistä eroon. Silti Paavali sanoo, että Jeesus nousi kuolleista, jotta Hän voisi puhdistaa meidät kaikista näistä asioista.

Eikö siis riitä, että saamme syntimme anteeksi? Juuri siinä jakeemme jälkimmäinen osa tulee esiin: Jeesus ”on herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden”. Ei ainoastaan meidän rikkomuksiamme ole pois pyyhitty, vaan meidät itsemme on vanhurskautettu. Se tarkoittaa, ikään kuin emme olisi koskaan tehneetkään noita syntejä. Nyt olemme Jumalan silmissä pelkkänä ilona. Lyhyesti sanoen, meidät herätään kuolleista uuteen elämään, joka päivä!

Mikä suuri ja voimallinen totuus se onkaan! Kuitenkaan uskovat eivät usein koe tätä uutta elämää joka päivä. Tunnustan, että on päiviä, jolloin sanon vaimolleni, Kellylle: ”Onko tämä nyt sitä uutta elämää? Olen turhautunut, huonotuulinen, pettynyt”. Kuinka kovasti yritämmekin, meillä ei ole henkilökohtaisesti voimaa uudistaa elämäämme. Emme yksinkertaisesti voi tehdä itsestämme uusia. Se tulee ainoastaan Jeesukselta, ja sitä kutsutaan ylösnousemusvoimaksi.