USKOMATON RAKKAUS

Jeesus kääntyi kerran muutamien omaistensa puoleen ja sanoi: ”Teitä ei maailma voi vihata” (Joh.7:7).

Näillä sanoilla Jeesus antaa meille lakmuspaperitestin tosiseurakuntaa ja tosi opetuslapseutta varten. Kuinkahan monet seurakunnat ja uskovat voisivat sopia tänään näihin sanoihin: ”Maailma ei voi vihata teitä”.

Kristus sanoo lyhyesti: ”Te olette tuoneet niin paljon maailmaa seurakuntaan, olette vesittäneet evankeliumini niin, että maailma syleilee teitä. Teistä on tullut maailman ystäviä”. Jaakob antaa tästä varoittavan esimerkin: ”Maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan. Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen”(Jaak.4:4).

Tietenkin Jeesus oli poliitikkojen ja syntisten ystävä. On kirjoitettu, että Hän oli ”syntisistä erotettu”(Hebr.7:26). Hän toimi syntisten hyväksi, kuitenkin aina Isänsä alaisuudessa. Meidätkin on kutsuttu Hänen laillaan olemaan maailmassa, mutta ei maailmasta.

”Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin... Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat”(Joh.15:20). Ei sinun pidä etsiä vainoa. Sitä ei tule työsuorituksesi, tai rotusi tai ulkomuotosi tähden. Ei, se tulee vain, koska teet Kristuksesta Herrasi.

Nyt annan teille rohkaisun sanan. Vaikka maailman vihaa ja vainoaa Kristuksen tosi opetuslapsia, löydämme kasvavaa rakkautta ja harrasta myötäelämistä Hänen seurakuntansa jäsenien keskuudessa. Tosiaankin, se, mikä saattaa maailman vihaamaan meitä, vaikuttaa yhä enenevää rakkautta vanhurskaitten veljiemme ja sisartemme joukossa.

Tulevina päivinä Jumalan huoneen rakkaus on oleva entistä kallisarvoisempi. Koko maailma tulee vihaamaan meitä, media halveksimaan, Hollywood ivailemaan, yhteiskunta tekemään meistä naurunalaisia. Kun sitten tulemme Jumalan huoneeseen, tulemme paikkaan, jossa on uskomaton rakkaus, kun rakastamme toinen toistamme, niin kuin Kristus rakastaa meitä.

Olemme sitten kohdanneet minkälaista vainoa tahansa, sillä ei ole väliä. Saamme kuulla nämä sanat: ”Tervetuloa kotiin, veli, tervetuloa kotiin sisko. Täällä sinua rakastetaan”. Meidät eheytetään voidaksemme jatkaa, niin kuin Herramme käski meitä, todellisen evankeliumin viemistä.