MIKSI MAAILMA VIHAA SEURAKUNTAA?

Tosi uskova on rakastava, rauhaisa, anteeksi antava ja välittävä. Ne, jotka tottelevat Jeesuksen sanoja ovat itsensä uhraavia, nöyriä ja ystävällisiä.

Yleinen viisaus sanoo, että ei ole luonnollista vihata niitä, jotka rakastavat, siunaavat ja rukoilevat sinun puolestasi. Pikemminkin ihmiset vihaavat niitä, jotka käyttävät heitä hyväkseen, ryöstävät ja kiroavat heitä. Miksi, sitten uskovia vihataan niin kovasti?

Jeesus sanoo: ”Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä... Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne”(Joh.15:18, 20). Miksi näin?

Seurakuntaa vihataan sen tehtävän takia, joka on enemmän kuin vain kertoa kadotetuille ihmisille: ”Jeesus rakastaa sinua”.

Saatat yllättyä, kun muistutan sinua siitä, mikä meidän tehtävämme on. Yksinkertaisesti ilmaistuna tehtävämme on uskovina vaatia jumalattomilta pois se, mikä on heille kaikkein arvokkainta: omavanhurskaus.

Maailmalliselle ihmiselle kaikkein arvokkain asia on hänen omavanhurskautensa. Mieti sitä: hän on koettanut koko elämänsä muodostaa hyvän käsityksen itsestään. Hän on rakentanut epäjumalaa omista hyvistä töistään. Hän ylistää itseään siitä, että hän on todella hyväsydäminen ja ystävällinen toisia kohtaan. Hän on varma, että on tarpeeksi hyvä taivaaseen ja liian hyvä helvettiin.

Tämä jumalaton mies on viettänyt vuosikausia piiskaten omaatuntoaan ja soimaten sitä. Hän on opetellut hiljentämään jokaisen synnintunnon ajatuksenkin, joka käy häntä kohti. Hän iloitsee väärästä rauhasta ja on antanut itsensä uskoa, että Jumala ihailee häntä.

Nyt, juuri, kun hän on saanut omantuntonsa äänen vaikenemaan, sinä, uskova, tulet hänen luoksensa. Se totuus, jota sinä tarjoat, puhuu kovemmin kuin hänen kuollut omatuntonsa: ”Jollet synny uudesti, ylhäältä, et voi päästä Taivasten valtakuntaan”.

Yhtäkkiä sinä muodostat miehen sielulle uhkan. Olet joku, joka haluaa riistää häneltä hänen varmuutensa siitä, että hänen sielunsa laita on hyvin. Koko ajan hän on ajatellut, että hänellä on kaikki hyvin, mutta nyt sinä sanot hänelle, että hänen hyvät tekonsa ovat vain saastainen vaate.

Kerronpa sinulle, ei tämä mies todellakaan pidä sinua hyvän sanoman tuojana. Ei, hänen silmissään olet kiduttaja, joku, jonka tarkoituksena on ottaa pois hänen rauhaisan unensa yön aikana.