TUOMIO AMERIKALLE?

Monet uskovat kysyvät tänä päivänä: “Miksi Jumala ei ole jo vienyt Amerikkaa tuomiolle? Miksi Hän ei ole kohdellut meitä syntiemme mukaan? Hän antoi Nooan sukupolvelle 120 vuotta varoituksia, mutta sen jälkeen Hän sanoi: ”Riittää” ja tuotti vedenpaisumuksen. Jumala on kärsinyt Amerikan syntejä nyt pitkää aikaa. Miksi emme ole nähneet Hänen vanhurskasta tuomiotaan meitä kohtaan?

Minä rakastan tätä maata enkä itse ollenkaan halua nähdä Jumalan lopullista tuomiota Amerikan yllä. Ihmettelen niin kuin monet muutkin, miksi Jumalan tuomio viivästyy.

Uskon, että näemme tuomion alkamista. Näen hirveitä kauheuksia tapahtuvan ympäri maailmaa varoituksina. Amerikan talous ei ole mennyt nurin, ja kansakuntamme on edelleen kykenevä toimimaan, niin kuin se on toiminut. Me näytämme ajautuvan kriisistä kriisiin, kun meille on annettu mahdollisuus mahdollisuuden jälkeen.

Olen varma, että tähän ihmeellisyyteen on vain yksi vastaus: meidän Vapahtajamme hellyys ja pitkämielisyys, Tästä saamme todisteen Jesajalta: ”Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta”(Jes.42:3). Amerikasta on tullut muserrettujen ruokojen kansakunta!

Ruoko on pitkä kasvi, jolla on ontto varsi, niitä löytyy useimmiten soisilla alueilla tai vesistöjen ääressä. Ruoko voi taipua vain niin pitkälle, että se lopullisesti katkeaa, ja tulva kantaa sen pois.

Niin kuin ruoko tyynessä säässä Amerikka oli kerran ylpeä ja pitkä, täynnä tarkoitusta ja lupausta. Meidän koko yhteiskuntamme kunnioitti Jumalaa, ja Raamattua pidettiin kaikkien lakiemme ja oikeuslaitoksemme perustana. Vielä minun elinaikanani koulukirjoissa oli Raamatun kertomuksia ja opetuksia. Jeesusta pidettiin Jumalan Poikana, joka antaa suosionsa ja ennen näkemättömiä siunauksia maallemme.

Nyt, menestyksemme myötä, meistä on tullut kuin entinen Israel: ylpeä ja kiittämätön. Olemme langenneet pitkän matkan lyhyessä ajassa. Jumala on työnnetty ulos oikeuslaitoksestamme, kouluistamme, Hänen nimeään pilkataan ja ivataan.

Yhteiskuntamme on kokonaan kadottanut moraalisen kompassinsa, ja tuloksena on, että Amerikka, joka kerran seisoi pitkänä, on nyt rampa, kuin särjetty ruoko.