HÄN HALUAA NÄHDÄ SINUN HYMYSI

Oleta, että juuri ennen Jeesuksen taivaaseenastumista Hänen katsellessaan seurakuntaansa ja ennen paluutaan tapahtuvaa sadonkorjuuta, Hän näkeekin lankeamisen. Hänen sielunsa on murheellinen, koska Hän näkee maailmanlaajuisen luopumuksen. Sen sijaan, että Hänen kansansa käyttäisi aikansa ja energiansa leikkaamaan kypsynyttä viljaa, se etsiikin maallista menestystä ja aineellisia asioita.

Niinpä Jeesus sanoo Isälleen: ”He eivät saa sadonkorjuuta suoritetuksi. Kaikki valjenneet vainiot makaavat laossa. Minä lähetän enkeliarmeijan leikkaamaan elon”. Isä myöntyy ja yhtäkkiä tuhansia taivaallisia olentoja ilmestyy maan päälle, hohtaen yliluonnollista säteilyä.

Minkälainen tämä näkymä mahtaisikaan olla: tuonpuoleisia olentoja, kirkkauteen puettuja, puhumassa kirkoissa ja julkisilla paikoilla. Heitä haastatellaan sanomalehtiin, radioon ja televisioon suorissa lähetyksissä. He puhuvat rististä, ylösnousemuksesta, taivaaseen astumisesta, Kristuksen rakkaudesta ja tulossa olevasta viimeisestä tuomiosta. He puhuvat sellaisella voimalla ja vakuuttavuudella, että jokainen on ihastuksissaan. He ovat kuin monet Joonat, varoittamassa maailmaa.

Oleta nyt, että lyhyen ajan kuluttua nämä samat säteilevät enkelit ihastuvat ympäröivään maailmaan. He ”tykästyvät” hienoihin ruokiin, aineelliseen omaisuuteen, rikkauteen ja turvallisuuteen. Pian he alkavat pyrkiä menestykseen, maineeseen ja vaurauteen. Ennen pitkää heistäkin tulee toinen toisensa kadehtijoita, näyttävät vihansa, ylpeytensä, kateutensa ja ahneutensa.

Toisin sanoen heistä tulee aivan samanlaisia kuin seurakunta on tänään! Kysyn sinulta, miten paljon he voivat nyt vaikuttaa maailmaan? Kuinka he voisivat odottaa tuovansa sisään satoa, kun heidät saadaan kiinni maailmallisuudesta? Heidän todistuksensa olisi halvennettu ja heistä olisi vuotanut ulos kaikki hengellinen voima, jättäen heidät lannistuneiksi, pelokkaiksi ja epäileviksi.

Kerropa, miksi kukaan haluaisi kuulla evankeliumiani, jos he näkisivät minut siinä tilassa, ahdistuneena ja ilottomana? Miksi he uskoisivat sanomaani: ”Jeesus riittää, minun kaikkeni, minun auttajani alati”, jos olen aina pelokas ja huolissani ilman rauhaa?

Ei kukaan kuuntelisi sanaani. Sen sijaan he miettisivät: ”Minkä eron Kristus siis tekee? Hän ei näytä olevan hyvä lääkäri, jos olet aina tässä kunnossa”.

Rakas lukijani, Meidän ulkomuotomme merkitsee. Kuuntele, mitä Kristus sanoo morsiamestaan Salomon Korkeassa Veisussa: ”Kyyhkyseni, … anna minun nähdä kasvosi, anna minun kuulla äänesi, sillä suloinen on sinun äänesi ja ihanat ovat sinun kasvosi" (Laul.l.2:14). Kristus sanoo meille lyhyesti: ”Minä haluan nähdä hymysi”. Onko se sinun ulkomuotosi?