HÄNEN YLÖSNOUSEMUSVOIMANSA VASTAANOTTAMINEN by Gary Wilkerson

Muistuttaaksemme toinen toisiamme ylösnousemuksen käänteentekevistä vaikutuksista, vaimoni Kelly ja minä, olemme oppineet toistamaan määrättyä lausetta: “Jeesus maksoi kaiken”. Hän täytti työnsä, Hän nousi kuolleista ja Hän on siunannut meitä elämän uudistuksella. Meidän tulee vastaanottaa Hänen ylösnousemusvoimansa, vaatettaa itsemme siihen. ”Kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: ’Kuolema on nielty ja voitto saatu’ "(1 Kor.15:54).

Paavali sanoo rohkeasti, että ilman Kristuksen ylösnousemusta ei olisi yhtään mitään syytä olla kristitty. Seurakunnassa kuuluu sanottavan, ettei ole niin tärkeätä, oliko ylösnousemusta vai ei. Jotkut ovat kirjoittaneet kerskuen: ”Olisin kristitty, vaikka todistettaisiin, ettei ylösnousemusta ollutkaan. Kristinusko on tehnyt minusta paremman ihmisen ja paremman maailman.” Jotkut oppineet pitävät Jeesuksen kohtaamisia ylösnousemuksen jälkeen vain myyttisinä kertomuksina, joiden oli määrä rohkaista alkuseurakuntaa.

Paavali kieltää tämä kaiken mahdollisimman voimakkain sanoin. Hän sanoo, että seuraukset ovat kovat, jos Kristus ei ole noussut kuolleista. ”Mutta jos Kristus ei ole noussut kuolleista, turha on silloin meidän saarnamme, turha myös teidän uskonne; ja silloin meidät myös havaitaan vääriksi Jumalan todistajiksi, koska olemme todistaneet Jumalaa vastaan, että hän on herättänyt Kristuksen, jota hän ei ole herättänyt, jos kerran kuolleita ei herätetä”(1 Kor.15:14 - 15).

Paavali sanoo siis: ”Jos et usko Kristuksen nousseen kuolleista, lakkaa silloin uskomasta Jumalaan. Jokaisen tulee lopettaa saarnaaminen, evankeliointi ja hyvien tekojen tekeminen Jeesuksen nimessä. Silloin meidän olisi parempi. Voisit saada paremminkin viisautta tohtori Phililtä tai Oprah’lta tai joltakin muotipsykologilta. Heillä on enemmän sanottavaa kuin jollakin, jonka kaikki toiminta perustuu sellaiselle, mitä ei koskaan tapahtunutkaan.”

Lyhyesti sanoen, kristillinen usko ei ole mikään moraalikokoelma, jota pitää noudattaa. Me emme kokoonnu sunnuntaisin vain saadaksemme hyvänolon tunteen iankaikkisuudesta. Kristus on joko noussut ylös tai sitten ei. Jos Hän ei ole noussut kuolleista, silloin meidän syntimme jäävät anteeksiantamatta.