IHMEELLINEN ARMO

Mikä meissä vetää esiin Vapahtajamme armon, laupeuden ja anteeksiantamuksen? Onko se jonkinlaista kauneutta, hyvyyttä vai voimaa? Näkeekö hän, minkälaisia mahdollisuuksia meissä olisi?

Ei! Meidän suuri tarpeemme ja avuttomuutemme vetää puoleensa hänen armoansa. Heikkoutemme tuo esiin hänen voimansa. Avuton tilamme on kuvattu Markuksen evankeliumin toisen luvun halvatussa miehessä: "Ja he tulivat tuoden hänen tykönsä halvattua..." (Mark.2:3).

Täydellisen avuton, mies ilman hitustakaan voimaa. Hän ei edes pystynyt tulemaan Kristuksen luokse omin avuin. Katso uudestaan tuota vapisevaa, heikkoa, avutonta olentoa, oman sänkynsä vankia. Siinä olemme, sinä ja minä, ennen kuin tiesimme mitään Kristuksen voimasta.

Jeesus seisoi tämän avuttoman miehen edessä. Hänet oli laskettu alas katon läpi, eikä hänen fyysisestä tilastaan mainita mitään. Herra tahtoi tuoda hänet Isän eteen puhdistettuna ja vapautettuna. Hänet hyväksyttiin ennen parantumista. "Kun Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle: "Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi" (Mark. 2:5).

Kuinka kaunis kuva Jumalan rakkaudesta Jeesuksessa Kristuksessa! Tässä on avuton mies. Hän oli niin sairautensa vallassa, ettei pystynyt edes valittamaan. Hän ei pystynyt edes heikkoon tunnustukseen.
"Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa…" (Ef.2:10). Fariseus, kaikista hyvistä töistään kerskaava, ei herättänyt Herran armollisuutta. Ihmisen ei tulisi ikinä kerskua töillänsä.

Jos voit näyttää minulle Jumalan lapsen, joka taistelee vihattua helmasyntiä vastaan. Hän on syyllisyyden ja epätoivon musertama. Hän tuntee avuttomuutta ja heikkoutta. Minä osoitan sinulle, että hän juuri on ylenpalttisen armon kohde. Missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi (ks. Room. 5:20).

Kun olet tehnyt parannuksen, voit seistä uskossa ristillä täytetyn työn perustalla. Uskon kautta Jeesukseen sinun syntisi tulevat veren alle. Silloin elät esiripun tuolla puolen. Istut Kristuksen kanssa taivaallisissa, olet hyväksytty hänen tähtensä ja yhtä Kristuksen ja Isän kanssa! Jumalan viha sinun syntejäsi vastaan on sovitettu. Olet nyt enemmän kuin voittaja. Elät ja liikut Hengessä. Sinut täytetään Kristuksen täyteydellä kaikessa, mitä elämiseen ja vanhurskauteen tarvitaan. Sinä olet hänen silmäteränsä, uudistunut mieleltäsi ja päässyt kaiken Herralle Kristukselle kuuluvan perilliseksi!