JUMALAN HYVYYDEN YLISTÄMINEN

"Julistettakoon sinun suuren hyvyytesi muistoa ja sinun vanhurskaudestasi riemuittakoon" (Ps.145:7).

Emme voi kieltää Jumalan vaatimusta ylistää häntä kaikista hänen ihmeistään. Meidät on erityisesti kutsuttu ylistämään hänen hyvyyttään. Huomaa, kuinka psalmista vaatii runsaasti ylistämään Isän hyvyyden muistoa - he lauloivat heprean kielelle tyypillisin yltäkylläisin ilmauksin: ryöpyten kuin lähteestä esiin purskahteleva vesi.

Psalmissa 107:8-9 Daavid kirjoittaa: "Kiittäkööt he Herraa hänen armostansa, hänen ihmeellisistä teoistaan ihmislapsia kohtaan. Sillä hän ravitsee nääntyvän sielun ja täyttää nälkäisen sielun hyvyydellä."

Tämä Jumalan ylistämisen totuus hänen menneistä hyvistä teoistaan kosketti sydäntäni, ja minut valtasi halu tehdä Daavidin tavoin. Meidät on kutsuttu juhlimaan hänen hyvyyttään.

Daavid raottaa sitä hyvyyttä kertomalla, kuinka Jumala on altis käyttämään armoa. Samoin hän ymmärtää vaikeuksiamme ja murheitamme. Daavid lainaa lausetta, jonka Jumala puhui Moosekselle: " Herra kulki hänen ohitsensa ja huusi: ’ Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa’ " (2 Moos. 34:6).

Rakkaani, katso taaksepäin menneisyyteen ja muistele, kuinka hyvä Herra on ollut sinulle. Muista hänen laupeuttansa, joka aina onnistui viemään sinut kaiken läpi. Koen suurta mielihyvää ylistäessäni Jumalaa kaikesta ja erityisesti hänen hyvyydestään. Ei ainoastaan menneestä hyvyydestä, vaan kaikesta siitä, mitä päivittäin näen, kaikesta hyvyydestä kaikkialla juuri nyt.

"Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti" (Ps.23:6).