NOUSE JA KÄVELE

Markuksen evankeliumin 2. luvun halvaantunut mies sai syntinsä anteeksi ja puhdistui Jumalan silmissä. Silti hän oli edelleen sairautensa vankina.

Ei riitä, että on anteeksi saanut rampa tai vanki. Meidän täytyy tehdä jotakin. Kristuksen vastuulla on puhdistaa meidät Jumalan edessä. Meidän vastuullamme on nousta ylös ja kävellä. Meidän täytyy kurottautua syntien sovituksesta hänen mahdollisuuksiensa vapauteen.

”Kumpi on helpompaa, sanoako halvatulle: 'Sinun syntisi annetaan anteeksi', vai sanoa: 'Nouse, ota vuoteesi ja käy'? Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi, niin" - hän sanoi halvatulle - minä sanon sinulle: nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi" (Mark. 2:9 -11).

Tuo mies ei noussut ylös omassa voimassaan. Kristus antoi hänelle voimaansa. Ilman Kristusta emme voi tehdä mitään. Voimme voittaa vain hänen ja Pyhän Hengen voimassa.

Kristus sanoi tälle miehelle: ”Teen sinusta esimerkin voimastani syntiä vastaan! Kun sinä olet heikoimmillasi, sinusta tulee vahvin. Sinä otat kantaaksesi sen, mikä ennen piti sinua vankinaan. Sinä voitat juuri sen, mikä masensi sinua.”

Hengellinen rampa ei voi olla Jeesuksen Kristuksen täysi ilmentymä. Meidän pitää elää vapaina synnin siteistä elämän täydessä voimassa ja voitossa. Me tunnemme omat heikkoutemme, ne kohdat, joissa olemme haavoittuvia. Saatana sanoo meille, että olemme aina heikkoja tuossa asiassa, tulevaisuudessakin. Jonakin päivänä se vielä varmaan pääsee meistä voitolle.

Ei niin! Ilmeellisessä voimassaan Jumalan tekee meistä vahvoja juuri heikoimmassa kohdassamme. Tätä Raamattu tarkoittaa sanoessaan, että hänen voimansa tulee täydelliseksi meidän heikkoudessamme.

Mikä estää sinua? Helmasyntisikö, heikkoutesiko, selvittämätön sisäinen ristiriitasiko? Mitä se onkin, se pitää poistaa! Sinun ei pidä enää antaa sitoa itseäsi häviäjän sänkyyn. Se kaikki on tullut täydelliseksi Jumalan lupauksissa.

Herra tahtoo nostaa sinut siitä sängystä ylös! Hän antaa sinulle tarvittavan voiman voittamiseen, ja voit kulkea täydellisesti vapaana!