PYHYYS

Puhuessani täydellisestä luottamuksesta Kristukseen, en tarkoita ainoastaan luottamusta hänen pelastavaan voimaansa, vaan hänen varjelukseensa. Meidän tulee uskoa, että hänen Henkensä pitää meistä huolen ja muuttaa meitä yhä enemmän Jeesuksen kaltaisiksi.

Mieti omaa todistustasi. Ennen olit muukalainen ja pahat tekosi erottivat sinut Jumalasta. Mitä hyviä töitä teit selvittääksesi välisi hänen kanssaan? Et ainuttakaan! Kukaan ei ole koskaan kyennyt pelastamaan itseään omilla teoillaan.

Samoin, kukaan ei ole ikinä voinut tehdä itseään pyhäksi tai pitämään itseään pyhänä. Usko tuo meidät Kristuksen pyhyyteen päivittäin, kun uskomme Jumalan sanaan: "Jos olet Kristuksessa, sinä olet pyhä, niin kuin hän on pyhä."

"Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä, jos te vain pysytte uskossa!” (Kol.1:21 -23).

Huomaa lause: "jos te vain pysytte uskossa." Jeesus sanoo: ”Luottakaa edelleen minuun, elämällä uskossa. Minä tuon teidät Isän eteen puhtaina, moitteettomina, nuhteettomina ja pyhinä."

Rakkaani, tämä kaikki on Pyhän Hengen pyhittävää työtä. Hengen auttaa sinua kuolettamaan ruumiin halut ja johdattaa sinua todistuksellaan ja huolenpidollaan.

On olemassa vain yksi pyhyys: Kristuksen! Sen vuoksi yksikään uskova ei ole sen pyhempi kuin toinen. Ei ole olemassa pyhyyden eri asteita, ainoastaan eri kypsyysasteita Kristuksen tuntemisessa. Voit olla juuri uskoon tullut ja silti täysin pyhä Jeesuksessa. Joten on hyvin typerää verrata itseään johonkin toiseen, jonka kuvittelet olevan "pyhä". Meidät kaikki mitataan samalla asteikolla: Kristuksen pyhyydellä. Jos me olemme hänessä, meillä kaikilla on sama määrä hänen pyhyyttään.

Et voi enää ikinä katsoa toiseen uskovaan ja sanoa: "Oi, kunpa olisin yhtä pyhä kuin hän." Et ehkä ole yhtä kurinalainen tai rukoile samalla tavalla kuin hän. Saatat joutua kiusauksiin useammin ja tehdä enemmän virheitä. Taivaallinen Isä ei suosi häntä yhtään enempää kuin sinua. Sinun ei tule verrata itseäsi kehenkään. Kukaan ei ole yhtään sen rakastetumpi Isän silmissä kuin sinä olet!

Rakkaat pyhät, riisukaa jalkineenne. Heittäkää pois kaikki turvautuminen lihaanne. Tällä maaperällä meidän tulee elää: ”Minä otan omakseni sen pyhyyden, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Minä olen osa hänen ruumistaan ja minun Isäni näkee minut pyhänä, koska minä asun hänessä."