HÄNEN LÄSNÄOLONSA PILVI

Kun Israel oli erämaassa, Jumala näytti läsnäolonsa pilvenä. Sillä Jumala ilmensi lupauksen siitä, että hän olisi kansansa luona. Se tuli alas ja peitti ilmestysmajan öin ja päivin. Se myös toimi heidän oppaanaan, kun piti lähteä liikkeelle. Kun pilvi liikkui, he lähtivät ja kun pilvi pysyi, hekin jäivät paikoilleen. Kansan ei tarvinnut pitää johtokunnan kokouksia päättääkseen tulevaisuutensa suunnasta. He luottivat tuohon Jumalan läsnäolon pilveen.

Tänä päivänä sama pilvi pysyttelee yläpuolellasi, kun olet salaisessa kammiossasi. Se odottaa joka päivä, että saisi kietoa sinut rauhaansa. Se ohjaa sinua, antaa sinulle voimaa ja rauhaa. Se myös johdattaa sinua yksityiskohtaisesti kotona, työssä ja ihmissuhteissasi.

Salainen kammiosi voi olla missä tahansa, suihkussa, bussissa tai metrossa tai kun ajelet töihin ja takaisin. Voit sulkea ulkopuolelle kaiken muun ja sanoa: ”Herra, minulla on nyt puoli tuntia aikaa. Minä rakastan sinua, Jeesus ja ylistän sinua. Tämä on nyt minun salaisen kammioni aikaa sinun kanssasi!”

On ihanaa sulkeutua Jumalan läsnäoloon, opetella jatkuvaa rukouselämää. Jumala lupaa, että hänen läsnäolonsa murtautuu elämääsi, sulkien ja avaten ovia ja suorittaen omaa taivaallista tahtoaan kaikkialla ympärilläsi, kun tulet etsien, rukoillen. Sitten tapahtuu jotakin vielä suurempaa: Jumalan läsnäolo johtaa sinut hänen kirkkautensa ilmestykseen!

Jumalan läsnäolon ja hänen kirkkautensa välillä on suuri ero. Useimmat uskovat tuntevat hänen läsnäolonsa, hänen suuret tekonsa heidän elämässään, mutta harvat tuntevat hänen kirkkautensa. 2:ssa Mooseksen kirjassa meille annetaan pilkahdus siitä erosta: ”Sitten pilvi peitti ilmestysmajan, ja Herran kirkkaus täytti asumuksen”(2 Moos. 40:34).

Apostoli Paavali kirjoittaa, että jokaisen uskovan ruumis on Jumalan asumus: ”Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?” (1 Kor. 3:16). Niin kuin israelilaiset elivät Jumalan läsnäolon pilven alla, meitäkin peittää jatkuvasti Jumalan armo. On kuitenkin erilaista, kun katsomme Jumalan läsnäoloa tai hänen kirkkauttaan.