LANNISTUMISEN AIKOINA

Lannistumisen aikoina Pyhä Henki tuo usein ensimmäisenä muistiisi Jeesuksen kallisarvoiset lupaukset. Hän teki tämän minulle tulvimalla sieluuni Jumalan sanan lupauksia. ”Sinun elämäsi ei ole ohi”, hän vakuutti minulle, ” et tiedä sitä, mutta parhaat ajat ovat edessäpäin.” Pyhän Hengen tehtävä on tehdä tyhjäksi vihollisen valheet ja tuoda rohkaisun ylhäältä.

Uskovien joukot tulevat Jumalan läsnäoloon joka päivä odottaen saavansa häneltä vain moitteita. Kuinka se murehduttaakaan Herraamme. Kun menemme rukoilemaan, meidän tulisi olla valmiit kuulemaan hyvä sana rakastavalta Isältämme. Vuosikaudet odotin moitteita Herralta joka kerta, kun menin rukouskammiooni. Kiitos Jumalan. joka on opettanut minulle parempaa.

Toisaalta on kirkkokuntia, joissa varotaan mainitsemasta pyhää moitetta. He puhuvat hyvin vähän synnistä, koska haluavat saarnata vain positiivisia, ylentäviä saarnoja. Siinä samalla he välttävät kaikkea Uuden Testamentin kirjoittajien synnintuntoon johtavaa, elämää antavaa kehotusta. Nuo kirkkokunnat väittävät saarnaavansa rakkauden, armon ja anteeksiantamuksen evankeliumia. Surullista kyllä, he vääristävät Jumalan armon, kääntämällä sen luvaksi synnin tekemiseen.

Käsitän, että en kirjoita tätä puhetta heille. Pikemminkin puhun voittoisille uskoville, jotka välttävät syntiä yhtenä tapana osoittaa rakkauttaan Herralle. Puhun niille, jotka nauttivat Kristuksen läsnäolosta, koska he isoavat ja janoavat häntä jatkuvasti. Jos kuvaukseni sopii sinuun, joka olet masentunut ja maassa, ymmärrä olevasi hyökkäyksen kohteena, koska rakastat Jeesusta.

Ole varma siitä, että kaikki Herraa odottavat saavat vastaanottaa hänen ihanat lupauksensa:

”Ei ole ikiajoista kuultu, ei ole korviin tullut, ei ole silmä nähnyt muuta Jumalaa, paitsi sinut, joka senkaltaisia tekisi häntä odottavalle”(Jes.64:4).

”Niin kuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat’. Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin”(1 Kor.2:9- 10).