VOIMAAN PUETTUINA by Gary Wilkerson

Kiitän Jumalaa siitä lupauksesta, että meidän päällemme ”puetaan voima” (ks. Luuk.24:49). Se pukeminen ei loppunut Apostolien tekojen seurakuntaan. Jossakin mielessä se kuitenkin on loppunut monissa tämän päivän seurakunnissa. Me liitämme Jumalan voiman julistajiin, johtajiin, kaikkiin, jotka ovat ”korokkeella”. Tekeekö Jumala työtä myös penkeissä? Toimiiko Pyhä Henki Herran tarkoittamalla tavalla jokaisen uskovan kautta, oli hän sitten mies, nainen tai lapsi? Jos olemme pelastettuja, meidät on tarkoitettu olemaan täynnä Jumalan voimaa hänen tekojaan varten.

Apostolien teoissa se tapahtui näin: ”Ja sinä päivänä nousi suuri vaino Jerusalemin seurakuntaa vastaan; ja kaikki hajaantuivat ympäri Juudean ja Samarian paikkakuntia, paitsi apostolit”(Ap.t. 8:1). Tämän jakeen mukaan apostolit jäivät Jerusalemiin. Muut uskovat sen sijaan hajaantuivat ympäröivälle seudulle. ”Ne, jotka näin olivat hajaantuneet, vaelsivat paikasta toiseen ja julistivat evankeliumin sanaa. Filippus meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi heille Kristusta”(Ap.t.8:4-5).

Lisään tähän vielä, että tässä mainittu Filippus oli maallikko. Merkit ja ihmeet seurasivat hänen saarnaansa. Riivaajien vallassa olevat pääsivät vapaiksi. Rammat paranivat ja hyppivät ilosta. Myöhemmin, kun Pietari tuli Samariaan todistamaan näitä tekoja, hän näki, että ”syntyi suuri ilo siinä kaupungissa”(Ap.t.8:8). Koko kaupunki sai kosketuksen Jumalan ilosta! Se oli aikamoinen tulos tavallisen maallikon työstä!

Seuraavaksi näemme Ananiaan, Damaskoksessa asuvan Jeesuksen seuraajan. Meille ei kerrota kovin paljon hänestä. Tiedämme, että hän oli täynnä Pyhää Henkeä. Hänellä oli myös edessään vaikea tehtävä. Jumala kutsui hänet todistamaan Saulille, kuuluisalle kristittyjen vainoajalle, joka raivosi seurakuntaa vastaan. Ananias sai kutsun tulilinjalle ja tiesi kuolevansa, jollei kuullut Jumalan ääntä oikein.

Ananiaan piti voittaa pelko henkensä tähden. Hän teki sen Jumalan rakkauden avulla ja voimassa. Yhtäkkiä Ananias täytettiin myötätunnolla miestä kohtaan, joka oli julistanut olevansa jokaisen kristityn vannoutunut vihollinen. Niinpä hän lähti uskossa, ja Saulin kääntyminen on hyvin tunnettu tarina. Hän muuttumisensa Paavaliksi, kaikkien aikojen kuuluisimmaksi Jeesuksen seuraajaksi, oli ehkä historian tärkein uskoon tulo. Paavali ei vain pelastunut, vaan hän kirjoitti suurimman osan siitä, mikä sitten muotoutui Uudeksi Testamentiksi.