SUURIN PETOS

Nykyaikaisen seurakunnan suurin petos on käyttää Jumalan sanaa kateuden hyväksymiseen. Pinnallisesti katsottuna Iisebelin oppi toimii(ks.1 Kun.21:14 -16). Se antoi Ahabille, mitä hän halusi. Hänellä oli oikeutensa, kun mies tuomittiin kivitettäväksi petoksen vuoksi kuningasta vastaan. Kaikki hänen omaisuutensa tuli kuninkaalle.

Jisreeliläinen Naabot sanoi Ahabille, ettei antaisi hänelle isiensä perintöä, koska Herra kielsi häntä tekemästä niin.

”Niin Ahab tuli kotiinsa pahastuneena ja alakuloisena vastauksesta, jonka jisreeliläinen Naabot oli hänelle antanut, kun tämä oli sanonut: ’En minä anna sinulle isieni perintöosaa’. Ja hän pani maata vuoteellensa, käänsi kasvonsa pois eikä syönyt mitään. Niin hänen vaimonsa Iisebel tuli hänen luokseen ja puhui hänelle: ’Miksi olet niin pahoilla mielin ja miksi et syö mitään?… Sinäkö olet käyttävinäsi kuninkaanvaltaa Israelissa? Nouse ja syö, ja olkoon sydämesi iloinen; minä kyllä toimitan sinulle jisreeliläisen Naabotin viinitarhan’ (1 Kun.21:4 -7).

Kuuntele Iisebelin oppia: ”Sinä olet kuningas, ykkönen ja sinulla on oikeuksia. Älä anna minkään estää sinua saamasta, mitä haluat”. Hän sanoi siis Ahabille: ”Ole iloinen! Minä hankin sen sinulle!” Siinä on väärä oppi pähkinänkuoressa. “Älä huolehdi sen takia. Älä tunne itseäsi surulliseksi tai noiden sydäntäsi kalvavien halujesi tuomitsemaksi. Minä hankin sen sinulle!” Iisebelin käyttämän väärän opin tavoin ne vääntävät ja käyttävät väärin Raamattua.

Ahab ei kuitenkaan pystynyt nauttimaan saamastaan Jumalan ärsyttävän profeetan takia. ”Mutta tisbeläiselle Elialle tuli tämä Herran sana: ’Nouse ja mene tapaamaan Ahabia… Naabotin viinitarhassa, jota hän on mennyt ottamaan haltuunsa. Ja puhu hänelle ja sano: 'Näin sanoo Herra: Oletko sinä sekä tappanut että anastanut perinnön? Siinä paikassa, missä koirat nuoleskelivat Naabotin veren, tulevat koirat nuoleskelemaan sinunkin veresi'. Ahab sanoi Elialle: ’Joko löysit minut, sinä vihamieheni?’ Hän vastasi: Jo löysin. Koska sinä olet myynyt itsesi tekemään sitä, mikä on pahaa Herran silmissä’(1 Kun.21:17 -20).

Kuvittele Ahab katsastamassa uutta omaisuuttaan puhuen itsekseen: ”Eikö elämä ole ihanaa? Voi, Iisebeliä. En kyllä hyväksy kaikkia hänen menetelmiään, mutta kyllä hän silti saa paljon aikaan.” Hänen jokaista askeltaan seurasi profeetta Elia.

Niin on tänäänkin. Jumalan on lähettänyt profeettoja, huutamaan kovaan ääneen, vastustamaan Iisebelin aineellisuuden oppia, tekemään epämiellyttäväksi kenenkään uskovan nauttia leikkikaluistaan tai saavutuksistaan. He ovat myyneet itsensä niille. He eivät pysty näkemään, että synti on kaiken takana. Joka kerta, kun huudan menestysoppia vastaan, tunnen Elian hengen ja voiman laskeutuvan ylleni. Kaikkialla kuullaan profeetallisia huutoja, selkeitä ja kovia: ”Synti! Olet joutunut synnin valtaan myymällä itsesi sille.”