HYÖKKÄYKSEN KESKELLÄ

Kun vihollinen hyökkäyksen lannistumisen hengen välityksellä, sinulle ei tule mieleen rukoilla. Silti sinun tulee mennä salaiseen kammioosi ja olla Jeesuksen läsnäolossa. Älä yritä rukoilla itsellesi tietä ulos epätoivosta. Nyt on Jumalan Hengen aika toimia sinussa ja nostaa sinut kuopasta.

Kun menet Herran eteen, kerro hänelle rehellisesti, kuinka heikoksi ja avuttomaksi tunnet itsesi. Sano hänelle: ”Jeesus, olen kuiva. Minulla ei ole enää voimia jäljellä. En ikinä pääse tästä masennuksesta, jollet sinä vaikuta siihen.”

Sellaisina alakulon aikoina Herra on hyvin kärsivällinen meitä kohtaan. Hän ei odota meidän yrittävän mitään innokasta, tulista rukousta. Hän tietää meidän tilamme ja tuntee myötätuntoa meitä kohtaan. Mene vain hänen läsnäoloonsa ja luota, että hänen Henkensä tekee sinussa sen, mitä varten hänet on lähetetty. Olet kuinka masentunut hyvänsä, hän ei hylkää sinua!

Olemme taipuvaisia ajattelemaan, että Pyhä Henki murehtii tähtemme ja livahtaa linnun lailla pois heti, kun lankeamme. Kuinka Jumalan Henki voisi hyljätä meidät silloin, kun tarvitsemme häntä eniten? Jos hän jättää minut aina, kun lankean ja vaivun syvään masennukseen, kuinka hän silloin voi olla Lohduttajani?

Jeesus lupasi meille: ”Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti… En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne (Joh.14:16, 18).

Kun vihollisen raskas lannistumisen henki asettuu elämäsi päälle, saatat olla niin sekaisin, ettet voi rukoilla edes kuiskaten. Silloin voit kuitenkin puhua Jeesukselle hengessäsi. Sano hänelle vain hiljaa: ”Herra, auta minua. Tämä hyökkäys on liian kova minulle. En pysty tekemään muuta kuin istumaan tässä uskossa. Luotan, että sinun Henkesi voi ajaa sen ulos minusta.”