MITEN VOITTAA KIUSAUS

Voima kiusausten voittamiseen ei tule siitä, että pakkaamme mielemme täyteen Raamatun lauseita, teemme lupauksia, annamme itsemme johonkin suureen hengelliseen asiaan. Se ei tule edes siitä, kun vietämme tunteja rukouksessa ja paastossa. Nämä asiat ovat kaikki suositeltavia ja normaaleja uskovan kasvussa, mutta ne eivät ole voittomme lähde.

Yksinkertainen salaisuus kiusauksen voittoon on siinä, että murramme pelkomme Saatanaa kohtaan. Jumala ei anna meille pelkuruuden henkeä, sen tekee vain Saatana. Ihminen pelkää paholaista ja demoneja. Hän pelkää epäonnistumista, sitä, että sisäiset halut murtautuvat esiin ja hallitsevat hänen elämäänsä.

Kun ihminen pelkää, ettei hän ei voi lakata synnistänsä, hän vain antaa Saatanalle lisää valtaa, jota sillä ei ole. Ihminen huutaa: ”Olen koukussa. Olen sidottu ja Paholaisen vallassa. Paholainen panee minut tekemään syntiä”.

Pelossa on rangaistusta! Niin kauan kuin pelkäät Saatanaa, et koskaan pysty murtamaan yhdenkään kiusauksen voimaa. Saatana ajaa meitä pelkoon, ja uskovilla, jotka pelkäävät paholaista, ei ole juurikaan voimaa vastustaa sitä.

Kaikki perustuu kuitenkin valheeseen, että Saatanalla olisi valta murtaa uskova paineen alla. Ei suinkaan! Jeesus tuli tekemään tyhjäksi kaikki paholaisen teot omiensa, verellä pestyjen lastensa yli. Ihmettelen usien, miksi Jumala antaa hengellisten ihmisten joutua sellaisiin kiusauksiin. Miksei hän poista kaikkia kiusauksia sen sijaan, että ”salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää”(1 Kor.10:13). Vastaus on yksinkertainen. Kun opit, miten voimaton Saatana on, ettei hän pysty tekemään sinulle yhtään mitään, että Jumalalla on kaikki valta varjella sinut lankeamiselta, pysyt pystyssä, heittää Saatana sitten mitä hyvänsä päällesi! Menet sen läpi pelkäämättä lankeavasi siihen!

Ei meitä säästetä kiusauksilta, vaan pelolta, että paholainen saisi meidät lankeamaan siihen. Joudumme kohtaamaan kiusauksia, kunnes tulemme uskossamme ”levon” paikkaan. Se lepo takaa järkähtämättömän luottamuksen, että Jumala on voittanut Saatanan, ettei tällä ole mitään oikeutta meihin. Me käymme ikään kuin tulen läpi, niin kuin kulta, joka tulessa koetellaan.