OPAS by Gary Wilkerson

Useita vuosia sitten ystäväjoukko ja minä lähdimme matkalle San Antonioon, Teksasiin, katosomaan Alamoa. Yksi tiimimme jäsenistä lupasi toimia oppaana. ”Se on minun kotikaupunkini ja minusta olisi kiva opastaa teitä”, hän sanoi. Kun sitten saavuimme San Antonioon, aloimme huolestua, kun muutamat meistä huomasivat meidän ohittaneen saman kaupan jo kolme kertaa.

”Hei, emmekö nyt kierrä kehää?” joku meistä kysyi. ”Ei, ei, olemme jo ihan lähellä”, ystäväni vakuutti.

Tulimme lopulta kaupungin ruuhkaisimpaan osaan, sitten valtavaan liikennesumaan, sitten kiersimme taas kehää. Lopulta joku sanoi ystävälleni: ”Hei, luulin, että tuntisit tien. Sanoit tämän olevan kotikaupunkisi.” ”Onhan se”, hän vastasi, ”mutta me muutimme täältä, kun olin kaksivuotias.”

Ilmeisestikään Michael ei ollut ihanneopas matkallamme. Hänellä oli hyvä tarkoitus, muttei ajatustakaan siitä, mihin oli johtamassa meitä. Hän edustaa sellaista opasta, jota ehkä haluaisimme elämäämme. Hän kyllä lopulta johtaa meidät kiertämään kehää sen sijaan, että johtaisi meidät rikkaaseen ja yltäkylläiseen elämään, jota Jeesus tarjosi meille.

Jollakin toisella oppaalla saattaa olla oikeat tiedot, mutta häneltä puuttuvat muut olennaiset asiat. Vaimoni, Kelly ja minä lähdimme lähetysmatkalle Filippiineille. Vapaapäivänämme lähdimme opastetulle kanoottiretkelle. Miehistö koostui useasta pienestä, mutta urheilullisesta filippiiniläisestä. Yhdessä kohtaa tulimme paikkaan, jossa joki oli liian matala meloaksemme siinä ”O – ou”, ajattelin, tämä on varmaan päätepysäkki. Yllätyksekseni nuoret, voimakkaat oppaamme nostivat kanoottimme, ja meidät istumassa siinä, ja kantoivat meidät syvään veteen. ”Vau”, ajattelin, ”puhu vaan luotettavista oppaista.”

Myöhemmin tulimme kauniiseen paikkaan, jossa joki leveni ja johtaja antoi meille merkin lakata melomasta. ”Voi, kuinka hyvä” Ajattelin, ”nyt varmaan kuulemme jonkin mielenkiintoisen tarina. Ehkä tämä on paikka, jossa maan demokraattiset johtajat suunnittelivat vallankumousta.” Ilmeisen innokkaana oppaamme osoitti ja selitti: ”Tässä kohtaa kuvattiin elokuva Rambo”!

Se tuotti pettymyksen, mutta pian tulimme toiseen kauniiseen kohtaan, jossa joki avautui vehreälle niitylle. Se näytti aivan paikalta, jossa oli käyty historiallinen taistelu. ”Tässä paikassa”, sanoi opas selvittäen kurkkuaan, ”Brad Pitt ja Angelina Jolie kävivät piknikillä”.

Elämässä on joitakin oppaita, joilla on taito viedä meidät läpi vaikeitten ongelmien, mutta osaavatko he myös kantaa meidät siihen yltäkylläiseen elämään, jonka Jeesus lupasi meille? 


”Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys” (Joh.10:10).