USKOMATON JUHLA

Jesajan kirjan luvussa 25 profeetta näytetään ylellisessä, yliluonnollisessa juhlassa, joka pidetään vuorella: ”Ja Herra Sebaot laittaa kaikille kansoille tällä vuorella pidot rasvasta, pidot voimaviinistä, ydinrasvasta, puhtaasta voimaviinistä”(Jes.25:6).

Ymmärrätkö, mistä Jesaja puhuu tässä? Tämä ihmeellinen juhla pidetään juuri ennen Jeesuksen paluuta. Siihen aikaan Jumalan kansa ei murehdi, ole pelon vallassa, stressaantuneina ja voitettuina. He eivät näyttäydy särkyvinä, luurankomaisina hahmoina hengellisessä laihuudessa. Ei, Kristus tulee ja löytää kansansa juhlimassa ”ydinrasvalla”.

Jumala itse on valmistanut nämä pidot. Juuri nyt tänä viimeisenä hetkenä juhla on jo käynnissä. Herra sanoo meille: ”Olen pelastanut parhaan viini viimeiseksi. Nyt vuodatan sen kansalleni. He juhlivat läsnäoloni ihanista asioista.”

Näen tämän uskomattoman juhlan olevan käynnissä, kun matkustan ympäri maailmaa. Jumalan nuoret miehet ja naiset isoavat evankeliumia, joka koskettaa heitä syvältä heidän hengessään. He ovat hyljänneet maineen, ihmisjoukkojen ja ammattimaisuuden evankeliumin. He etsivät vain paikkaa olla kahden kesken Jeesuksen kanssa, Saadakseen Häneltä ilmestyksen. He tulevan rukouksen jälkeen mukanaan tuli, joka herättää jokaisen heidän lähellään.

Nyt, vuori, jolla juhla pidetään, on hyvin merkittävä. Se edustaa pyhää paikkaa, huonetta, jossa Kristuksen läsnäolo ilmestyy. Se on paikka, jossa Jumalan kansa on yhteydessä ja aterioi Hänen kanssaan, ylistäen Häntä hengessä ja totuudessa. Tämä Jumalan läsnäolon vuori on tärkeä määre Hänen kansalleen. Kaikki, mitä Herra tekee näinä viimeisinä päivinä, liittyy läheisesti Hänen läsnäoloonsa. Hänen ydinrasvapitonsa ja viininsä voidaan nauttia ainoastaan siellä, missä Jeesuksen läsnäolo tulee ilmi.

Nyt, kun puhun Kristuksen läsnäolon ilmenemisestä, en puhu jostakin mystisestä ja toisesta maailmasta olevasta. Milloin Jeesus tekee itsensä tiettäväksi, jokainen läsnäolija aistii sen. Psalmista sanoo, että vuoret sulavat kuin vaha Herran läsnäolossa (ks. Ps.97:5). Yksinkertaisesti sanottuna kaikki hengelliset muurit haihtuvat, kun Jeesus tekee itsensä tiettäväksi. Kristuksen läsnäolo on niin todellinen, kun se ilmenee, että voit melkein koskettaa sitä.