VAHVA USKO KOVIA AIKOJA VARTEN by Claude Houde

Raamattu piirtää äärettömän hellävaraisen ja henkilökohtaisen kuvan, muistuttaen meitä siitä, että Jumala aina “kuulee meidän itkumme äänen”(Ps.6:8). Jotkut käännökset alkukielestä sanovat näin: ”Hän laskee tai vastaanottaa tai tietää jokaisen meidän kyyneleemme”.

Joskus on kaikkein hankalinta rakentaa tämä uskon alttari, jonka rakentajiksi meidän on kutsuttu. Epävarmuuden, vihan, pelon, ahdistuksen ja epäilyn tuulet puhaltavat uhkaansa joka puolelta. Yksinhuoltajaäiti katsoo tänä päivänä pelokasta, kaukaista ja vihaista poikaansa, joka vasta eilen näytti niin rakastavalta ja kiintyneeltä. Äiti makaa vuoteellaan yöllä kysellen itseltään: ”Kuka tämä hirviö on, niin ylimielinen ja ilkeä, jolla on yllään poikani vaatteet? Miksi? Miten pystyisin kasvattamaan lapseni ilman kotona olevaa isää?”

Sinä ja minä joudumme pelon ja paniikin valtaan, kun sairastuttuamme kuulemme lääkärin sanovan kauhean sanan ”syöpä”. Se yksi ihminen, joka itse hukkuu yksinäisyyteen, naineiden ystäviensä ja heidän lastensa ympäröimänä, ja kyselee: ”Milloin, Herra? Miksi?” On yksi liikemies, joka antoi kaiken vuosikaudet, parhaansa, kaikkensa, ja nyt kohtaa konkurssin. Hän kokee itsensä kadotetuksi, mitättömäksi, niin voimattomaksi ja täydelliseksi tyhjäntoimittajaksi.

Tämä usko, joka vaeltaa kuoleman varjon laaksossa ponnistaen eteenpäin ja astuu ”ristiä turistina katsovan” polkua, eikä uskalla jatkaa matkaansa. Ei, tässä on juuri se paikka, jossa löydät todelliset kristityt. Intohimoisen pastorin, joka kuolee tuhat kuolemaa, kun näkee oman seurakuntansa uppoavan rumaan jakaantumiseen. Uskon mies tai nainen, joka on hyljätty ja petetty, luita myöten särjetty avioeron takia, jota ei voi korjata. Sielun murros on niin väkivaltainen, että tämä henkilö todella kokee ontuvansa lopun elämäänsä.

On olemassa usko. joka voi ja rakentaa uudelleen, asettaa ennalleen ja jopa nousee ylös kuolleista. Aabraham menetti alttarinsa (ks.1 Moos.12). Maassa oli nälänhätä, ja Raamatun sanat nostavat totuudellisen, vaikkakin kivuliaan verhon peittämästä sitä, mitä todella tapahtui hänelle.

Rakas lukija, Raamattu on korvaamaton totuuden peili, ja sen tarkoitus ja näky on pelastaa sinun elämäsi (ks. Jaak.1:23- 25.)

__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.