VIIMEISTEN PÄIVIEN KANSAN IHMEET

”Ja hän hävittää tällä vuorella verhon, joka verhoaa kaikki kansat, ja peiton, joka peittää kaikki kansakunnat”(Jes.25:7).

Tässä on kaksi ihmeellistä profetiaa, joista ensimmäinen koskee juutalaisia. Verho, johon Jesaja viittaa, on hengellistä sokeutta. Se on peittänyt juutalaisten sydämet Mooseksen ajoista asti.

Apostoli Paavali puhuu laajalti tästä sokeudesta: ”Kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois”(2 Kor.3:16). ”Israelia on osaksi kohdannut paatumus - hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut… ’Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista’ ”(Room.11:25- 26).

Paavali uskoi siihen, mitä Jesaja ennusti Israelista: että Pelastaja ottaisi pois sokeuden verhon. Juutalainen jäännös palaisi Herran luo ja saisi ottaa vastaan Hänen armonsa (ks. Jes.11:30). Rakkaat lukijat, tämä profetia toteutuu juuri nyt. Ympäri maailmaa juutalaiset silmät avautuvat Kristukselle. Eräs maallinen aikakauslehti uutisoi, että juutalaiset nyt alkavat katsoa Jeesukseen. Sitä vain tarvitaan, yhtä katsetta Jeesukseen.

Jesajan profetialla on toinenkin merkitys, joka koskee läheisintä perhettänne. Se viittaa jokaiseen aviopuolisoon, lapseen, perheenjäseneen, jolla on Saatanan heidän päälleen heittämä hengellisen sokeuden verho. Saan usein kirjeitä vanhemmilta, jotka kirjoittavat lastensa joutuneen vihollisen sokaisemiksi. He kasvattivat lapsensa kristillisessä ympäristössä, mutta nyt he ovat hämillään ja kauhuissaan, sanoen: ”En ymmärrä, mitä tapahtui. He eivät vain usko. En saa mitään puhettani menemään jakeluun”.

Paavali sanoo, että tämän maailman ruhtinas on sokaissut näiden nuorten silmät. He menettivät uskonsa, koska vihollinen on sammuttanut evankeliumin valon heiltä. Siksi ei ole mitään järkeä vanhempien etsiä syvempiä syitä tähän asiaan. Se on kaikki Saatanan työtä. Hän haluaa pitää lapsen sidottuna, sekaisin ja synnissä. Ongelma menee ohi sielunhoidon, saarnaamisen tai kasvatusmenetelmien. Siihen tarvitaan ihme, pelkkä sellainen yksinkertaisesti. 


Meidän taistelumme pitää tapahtua Hengessä. Mehän olemme siis tekemisissä tämän maailman ruhtinaan kanssa. Tuohon pahaan henkeen voi vaikuttaa vain aterioimalla Jumalan juhlavuorella. Siihen vaaditaan Kristuksen läsnäoloa elämässämme enemmän kuin koskaan. Vain Jeesuksen ilmaisema todellisuus sulattaa Saatanan siteet niin kuin vahan. Silloin se muuttuu voimattomaksi läheisiämme vastaan.