TULE JUMALAN PYHÄLLE VUORELLE

Jesaja ennusti Saatanan nöyryytyksen. Hän näki, kun Jumala tuhosi pahojen henkivaltojen voiman ja ylpeyden. ”Sillä Herran käsi lepää tällä vuorella. Mutta Mooab tallataan siihen paikkaansa, niin kuin oljet tallautuvat lantaveteen”(Jes.25:10).

Jesaja tekee selväksi: Saatanan nöyryytys tapahtuu vuorella, rukouksen ja ylistyksen paikassa, jossa Kristuksen läsnäolo ilmestyy. Mooab tässä oli Israelin varsinainen vihollinen. Siitä tuli sitten kaiken pahan ja saatanallisen symboli.

Pietari julisti, että Jesajan näky oli toteutunut jo Jerusalemin seurakunnassa. ”Mutta näin on Jumala täyttänyt sen, minkä hän oli edeltä ilmoittanut kaikkien profeettain suun kautta, että nimittäin hänen Voideltunsa piti kärsimän. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois”(Ap.t.3:18- 19). Pietari järkeili, että kaikki profetiat toteutuisivat, jos kerran kaikki Jeesusta koskeneet ennustuksetkin olivat täyttyneet kirjaimellisesti. Mukaan lukien virvoituksen ajat Herran läsnäolossa.

Jesaja viittasi virvoituksen aikoihin (ks. Jes.28:12). Ne ovat aikoja, jolloin Jumala päättää uudistaa ja parantaa. Hän ei tee sitä siksi, että olisimme ansainneet sen, vaan oman nimensä kunnian tähden. Pietari näki tämän toteutuvan Helluntaina: Kristuksen läsnäolo tuli ilmeiseksi. Se antoi herätyksen ja virvoitukset tuhansille. Ihmisjoukot pääsivät vapaiksi, jopa kokonaiset perheet. Me näemme tämän myöhemmin, kun Jeesuksen läsnäolo tuli Pietarin mukana Korneliuksen kotiin. Niin koko perhekunta pelastui.

Juuri nyt uskon meidän olevan aivan viimeisen herätyksen alussa. Tulemme näkemään perheiden pelastuvan vankeudesta. Miljoonat uskosta luopuneet pääsevät sokaisevasta verhostaan ja mierontien pojat ja tyttäret tuodaan takaisin vanhemmilleen.

Mikä tässä on meidän osamme? Meidän tulee tehdä Danielin lailla, kun hän luki Jeremian profetiaa ja tajusi ajankohdan: ”Ja minä käänsin kasvoni Herran Jumalan puoleen hartaassa rukouksessa ja anomisessa, paastossa, säkissä ja tuhassa”(Dan.9:3). Daniel teki saman, mitä meitä kaikkia kutsutaan tekemään: tulemaan Jumalan pyhälle vuorelle. Tavatkoot kaikki Jeesuksen Kristuksen hartaat palvelijat toisensa siellä näinä viimeisinä päivinä.