PARANNUKSEN PAIKKA

Jeesus julistaa: “Minun seurakuntani on häpeämättömän, avoimen parannuksen paikka”. Tosiaan apostoli Paavali todistaa: "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu: ’Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään’ "(Room.10:8 - 11).

Yksinkertaisesti sanottuna me saamme pelastuksen oman avoimen synnintunnustuksemme kautta. Jeesus sanoo: ”Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä"(Matt.9:13. Hän sanoo, että juuri parannuksen kautta me parannumme ja eheydymme: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä parannukseen" (Luuk.5:31- 32).

Rakas lukija, tämä on evankeliumi! Jeesus sanoo meille: ”Seurakunnassani jokainen parantuu parannuksen tekemisen kautta. Ei sillä ole väliä, kuka olet, oletko fyysisesti rikki, mieleltäsi tai hengellisesti sairas. Jokaisen pitää tulla minun luokseni samalla tavalla. Kaikki löytävät parantumisen parannuksen tekemisen kautta.”

Niin, mikä on Kristuksen evankeliumin ydin? Matteuksen, Markuksen Luukkaan ja Johanneksen evankeliumeissa Hän selvittää sen. Näissä neljässä evankeliumissa Hän puhuu meille: ”Tätä minä saarnaan seurakunnassani. Tämä on sanoma kaikille syntisille.”

Ensiksi ”Jeesus meni Galileaan ja saarnasi Jumalan evankeliumia ja sanoi: ’Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi’ " (Mark.1:14 - 15). Mikä oli Jeesuksen ensimmäinen sanoma? Hän saarnasi parannusta.

Joillekin uskoville tämä kuulostaa kovalta puheelta. He saattavat vastata: ”Joo, joo, mutta miten kovaa Jeesus saarnasi parannusta?” Luukas vastaa Jeesuksen sanoneen kuuntelijoilleen: ”Ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte" (Luuk.13:5). Ehkä ajattelet, että Kristuksen evankeliumi kuulostaa masentavalta. Paavali sanoo toisin. Katuva sydän tuottaa todellista elämää: ”Sillä Jumalan mielen mukainen murhe saa aikaan parannuksen, joka koituu pelastukseksi”(2 Kor.7:10).