EI KATUMISIA

Jeesus paljasti yhden vihollisen suurimpia tapoja saattaa Jumalan kansan kompastumaan, kun hän puhui tämän sanoman Johannekselle: “Ja autuas on se, joka ei loukkaannu minuun" (Matt.11:6). Sana loukkaantua merkitsee kreikan kielessä ”saada ansaan, kompastumaan”. Uskon, että Jeesus hellästi varoitti Johannesta: “Sinä kysyt, olenko minä se, jonka sinä olet väittänyt minun olevan. Johannes, etkö näe, mitä tässä tapahtuu? Saatana yrittää päästä käsiksi minuun. Sen hän tekee nyt tuolla kysymyksellä sinun kauttasi.”

Kristus oli käynyt läpi saman testin itsekin neljänkymmenen päivän aikana erämaassa. Nyt Hän sanoi Johannekselle: ”Paholainen tekee sinusta syntipukin, yrittää saada sinut ansaan. Et saa kuunnella hänen valheitaan. Hän sanoo, että en ole se, mikä väitän olevani. Et saa langeta tähän Saatanan ansaan”.

Anna minun kysyä sinulta: ”Mitä ajattelet Jeesuksen tarkoittaneen, kun Hän sanoi ”loukkaannu minuun”? Mikä tekeekään näistä sanoista niin voimalliset? Se, että Jeesus tiesi mitä seurauksia siitä olisi Johannekselle, jos hän antautuisi Saatanan valheille. Hän tiesi, mitä tapahtuisi, jos tämä hurskas mies alkaisi epäillä, että Hän ei ollutkaan Kristus.

Saatana näet yritti saada Johanneksen sanomaan kolme sanaa: jotka äkkiä tekisivät tyhjäksi kaikki profetiat, joita oli saatu vuosisatojen ajan. Kaikki hyvä, mitä Jumala oli tehnyt Johanneksessa ja hänen kauttaan, olisi turhaa. Lukemattomien ihmisten usko, mukaan lukien tulevat sukupolvet, joutuisivat haaksirikkoon. Mitkä olivat nuo sanat, jotka Saatana halusi Johanneksen sanovan? ”Minä kadun”.

Sana ”kadun” merkitsee ”harmi toteutumattomista odotuksista”. Katuminen tarkoitti, että sanoo: ”Minun toiveeni eivät täyttyneet.” Lyhyesti, se on lausunto, joka myöntää, että oma uskokin on väärä.