JUMALAN PÄIVITTÄINEN USKOLLISUUS

Juuri nyt elämäsi voi näyttää kuin veneeltä raivoavan myrskyn keskellä. Tilanteesi näyttää aivan toivottomalta. Ympärilläsi tuivertava myrsky saattaa olla pelottavampi kuin ikinä. Hän on edelleen Jumala, ja sinun vierelläsi on Suurempi kuin Salomo. Hän on joka myrskyn Mestari, joka käyttää sitä testatakseen sinua. Hän antaa sinulle kriisin nähdäkseen, mitä sydämellesi kuuluu.

Mietit ehkä: ”Mitä, jos laivani sitten hukkuukin? Mitä teen sitten?” Ajattele Paavalin esimerkkiä Apostolien teoissa. Hänen laivansa upposi, mutta hän ei menettänyt henkeään. Hän riippui Jumalan hänelle antamassa Sanassa keskellä myrskyä: ”Sillä ei yksikään teistä huku, ainoastaan laiva hukkuu”. Kun myrsky lakkasi, Jumala sai kunnian uskollisuudestaan. Seurasi suuria ihmeitä, joista puhkesi valtava herätys (ks. Ap.t.28:1- 10).

Niin, Herra ehkä antaa sinun kestää jotakin, joka näyttä aivan kauhealta. Sinä kuitenkin jäät eloon, ja niin jää sinun uskosikin, jos luotat Häneen. Laivasi voi upota, mutta Jumala antaa sinulle voimaa uida rannalle, niin kuin Hän antoi Paavalille. Menetät vain sen, mikä on aineellista. Sen Jumala voi korvata helposti. Hänellä on suurempia, parempia laivoja ja hän kykenee siunaamaan sinua enemmällä, kuin olet menettänyt. ”Heitä murheesi Herran huomaan, hän pitää sinusta huolen, ei hän salli vanhurskaan ikinä horjua”(Ps.55:22).

Täytyy myöntää, että ajattelin lukiessani Jeesuksen moitetta opetuslapsiansa kohtaan: ”Herra, tuo ei ole reilua. Saan joka päivä kirjeitä ihmisiltä, joilla on edessään omat hirvittävät katastrofinsa. He menettävät kotinsa, työpaikkansa, rakkansa. Et kai Sinä vaadi heitä pysymään täydessä uskossa.”

Sitten Pyhä Henki muistuttaa minua joistakin köyhyyden vaivaamista alueista, joissa olen vieraillut. Olen nähnyt ihmisten asuvan hökkeleissä ja nukkuvan maalattialla. Silti heillä on ollut ilo, jota en ole tavannut missään muualla. He iloitsevat Jumalan uskollisuudesta heitä kohtaan päivittäin, ja Hän vaikuttaa heidän uskonsa tulemisen runsaammaksi huolimatta koetuksista.